مشاهده جشنواره

جشنواره نوروزی آریا اینوستور شروع شد!

روزها
ساعت‌
دقیقه
ثانیه

تفاوت متاتریدر 4 و 5 در چیست؟ (معرفی کامل)

تفاوت متاتریدر 4 و 5

بازار فارکس یکی از بزرگترین بازارهای مالی بوده و پر از رقابت است. در این میان، ابزارهایی مثل متاتریدر می‌تواند به شما نسبت به تریدرهای دیگر برتری دهد اما قطعا از خود می‌پرسید که کدام نسخه برای شما مناسب بوده یا تفاوت متاتریدر ۴ و ۵ در چیست. در این مقاله، به بررسی فرق متاتریدر ۴ و ۵ می‌پردازیم و در پایان به شما خواهیم گفت که متاتریدر ۴ بهتره یا ۵. پس، تا پایان با ما همراه باشید.

 

معرفی متاتریدر

متاتریدر 4 و متاتریدر 5 که در سال 2005 و 2010 توسط نرم‌افزار MetaQuotes Corp راه‌اندازی شده‌اند، از شناخته شده ترین، محبوب‌ترین و قدرتمندترین پلتفرم‌های معاملاتی امروزی به شمار می‌روند. همچنین اگر به طور کامل نمی‌دانید که متاتریدر چیست و چه کاربردی دارید، در مقاله دیگرمان به طور کامل به این موضوع اشاره کرده ایم.

 

تفاوت متاتریدر 4 و 5

 

تفاوت متاتریدر ۴ و ۵

 

برای اینکه، بدانید، کدامیک از متاتریدر 4 یا 5 برای شما مناسب است و چه تفاوت‌هایی دارند، این دو نسخه را از لحاظ فاکتورهای مهم مورد بررسی قرار داده‌ایم که عبارتند از:

 

۱. دارایی‌های قابل بررسی

مهم‌ترین تمایز بین پلتفرم‌های متاتریدر در تعداد دارایی برای انجام تجارت و بازارهای موجود است. MT4 که عمدتا با در نظر گرفتن تجارت فارکس توسعه یافته است، به کاربران اجازه می‌دهد تا دارایی‌های دیگر را به عنوان CFD معامله کنند. با این حال، دسترسی آنها به بازارهای مالی متعدد را فراهم نمی‌کند.

متاتریدر 5 که قادر به انجام معاملات در صرافی‌های متمرکز و در بازارهای غیرمتمرکز است، به کاربران این فرصت را می‌دهد تا علاوه‌بر فارکس، معاملات آتی، سهام و اوراق قرضه را نیز انجام دهند که یک برتری محسوب می‌شود.

 

۲. نوع سفارشات

یکی دیگر از مجموعه تفاوت متاتریدر 4 با 5، نوع سفارشات در این دو پلتفرم است. تریدرها از انواع مختلف سفارش برای به حداکثر رساندن انعطاف‌پذیری در استراتژی‌های معاملاتی خود در حین مدیریت ریسک استفاده می‌کنند. سفارشات معلق، به ویژه، می‌توانند نتیجه موثری را برای کاهش ریسک ارائه کرده و در عین حال به تریدرها قدرت می‌دهند تا از مزایای نوسانات بازار بهره‌مند شوند.

بنابراین، درک اینکه کدام پلتفرم از سفارشات پشتیبانی می‌کند، برای اطمینان از سازگاری با استراتژی معاملاتی شما بسیار مهم است. چهار نوع سفارشی که در متاتریدر ۴ قابل استفاده بوده، عبارتند از:

  • خرید محدود
  • حد فروش
  • سل استاپ
  • بای استاپ

با این وجود، در متاتریدر ۵ سفارشات قابل اجرا شامل موارد زیر هستند:

  1. خرید محدود
  2. حد فروش
  3. سل استاپ
  4. بای استاپ
  5. خرید حد توقف
  6. فروش حد توقف

با دو نوع سفارش اضافی، MT5 گزینه‌های مدیریت ریسک بیشتری را برای تریدرهایی که استراتژی‌های معاملاتی خودکار پیچیده را اجرا می‌کنند، ارائه می‌دهد. با این‌حال، عدم وجود محدودیت‌های خرید توقف و فروش، استفاده کامل از حرکات بازار را برای معامله گران MT4 دشوار می‌کند و این مشکل در نسخه ۵ برطرف شده است.

 

۳. نوع اجرا

در معاملات، “نوع اجرا” به نحوه پردازش یک سفارش در بازارهای مالی توسط یک پلتفرم معاملاتی اشاره دارد. انواع مختلف اجرای سفارش مزایا و معایب را ارائه می‌دهند و پلتفرم‌هایی با دامنه وسیع‌تر ممکن است، برای تریدرهای با تجربه‌تر که در بازارهای مختلف کار می‌کنند، جذاب‌تر باشد.

به عنوان یک پلتفرم جامع که عمدتاً به معاملات فارکس اختصاص داده شده است، جای تعجب نیست که متاتریدر 4 در انجام معاملات به سه روش اجرایی اصلی که شامل: اجرای فوری، اجرای بازار و درخواست اجرا بوده، متکی است. اجرای صرافی، که معامله گران نمی توانند در معاملات فارکس از آن استفاده کنند، در پلتفرم MT4 وجود ندارد اما در MT5 دیده می‌شود.

 

۴. نحوه کنترل سفارشات

فرق متاتریدر 4 و 5 در ارائه کنترل سفارشات به کاربران هم نشان داده می‌شود. عموما تریدرها از گزینه‌های موجود در سفارش برای کنترل نحوه و زمان اجرای یک سفارش توسط پلتفرم مورد نظرشان استفاده می‌کنند.

هر چه تعداد پارامترهایی که یک تریدر می‌تواند روی یک سفارش قرار دهد بیشتر باشد، امکان به حداکثر رساندن سود و به حداقل رساندن ریسک بیشتر می‌شود. انعطاف‌پذیری افزوده متعدد جزئی همراه با پوشش ریسک به کاربران MT5 مجموعه‌ای قدرتمند از ابزارها برای به حداکثر رساندن سود و به حداقل رساندن ریسک می‌دهد که در متاتریدر ۴ به چشم نمی‌خورد.

 

۵. کارایی در ارائه تحلیل تکنیکال

بر اساس این ایده که روندهای گذشته می‌توانند حرکت‌های آینده را به طور دقیق پیشبینی کنند، تحلیل تکنیکال در معاملات فارکس به استفاده از داده‌های قیمتی تاریخی و الگوهای نمودار برای پیشبینی حرکات در بازار فارکس اشاره دارد.

سیستم‌های معاملاتی الگوریتمی، که گاهی اوقات معاملات خودکار نامیده می‌شوند، برای موفقیت به شدت به تحلیل تکنیکال متکی هستند. در این صورت قطعا متاتریدر ۵ بهتر است؛ زیرا با 21 تایم فریم، 44 شیء گرافیکی و 38 نشانگر فنی، سطح پیشرفته و گسترده‌لی از امکانات پیشرفته نمودار را ارائه می‌دهد.

 

۶. نوع سرور

وقتی صحبت از سرورها می‌شود، تعیین بهترین نمونه و صحبت از اینکه متاتریدر ۴ و ۵ چه چیزی ارائه می‌دهند، می‌تواند پاسخگو باشد. در حالی که یک سرور اختصاصی تنها دارای مزیت راه‌اندازی و مدیریت آسان است، محدودیت‌های قدرت پردازش می‌تواند فعالیت معاملاتی را مختل کند.

تعداد سرورهای توزیع شده که قادر به اشتراک بار پردازش سرعت هستند، به کار بیشتری برای پیکربندی و نظارت نیاز دارند اما می‌توانند همزمان وظایف بسیار پیچیده‌تری را انجام دهند. در نتیجه، در صنعتی که ثانیه‌ها بر موفقیت یا ضرر حکم می‌کنند، سرعت اجرا به معنی تفاوت بین یک برد بزرگ یا یک ضرر قابل توجه است.

سرورهای توزیع شده MT5 می‌توانند حجم زیادی از سفارشات و سطوح بالای فعالیت را بهتر انجام دهند. به همین ترتیب، توانایی MT5 برای مدیریت بار پردازشی بزرگتر به کاربران اجازه می‌دهد تا EA های بیشتری را در بازه‌های زمانی بیشتری اجرا کنند.

همچنین اگر در استفاده از ابزارها و استراتژی های ترید حرفه ای هستید، پیشنهاد ما به شما استفاده از یک شرکت پراپ برای دریافت سرمایه و چند برابر کردن سودتان است.

 

متاتریدر ۴ بهتر است یا ۵؟

به طور کلی MT5 انتخاب بهتری برای تریدرها از همه نظر محسوب می‌شود. MT5 جدیدترین نسخه پلتفرم متاتریدر به شمار می‌رود و از این رو پشتیبانی کامل را از سوی توسعه‌دهنده دریافت می‌کند. MT5 یک انتخاب عالی برای تریدرهای حرفه‌ای است که به دنبال پلتفرم معاملاتی قدرتمندتر و پیشرفته‌تر از نسخه قبلی خود هستند. MT5 انواع سفارش، شاخص‌های فنی، اشیاء تحلیلی، بازه‌های زمانی و نمودارهای بیشتری را ارائه می‌دهد که پاسخ شما را به اینکه متاتریدر ۴ بهتره یا ۵ می‌دهد.

همچنین، این نسخه برای تریدرهایی که می‌خواهند معاملات آزمایشی پیچیده انجام دهند، به لطف ویژگی‌های تستر استراتژی پیشرفته‌اش گزینه مناسبی خواهد بود. با این‌وجود، کاربری ساده‌تر و استفاده راحت‌تر از متاتریدر ۴ احتمالا به مذاق مبتدیان خوش می‌آید.

 

متاتریدر ۴ بهتر است یا ۵

 

حتما بخوانید: اتصال حساب به mql5

 

مزایا و معایب متاتریدر 4

از جمله مزایای MT4 می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رابط کاربر پسند: MT4 یک رابط ساده مجهز به ابزارهای قابل تنظیم برای تجزیه و تحلیل فنی و ترسیم نمودار برای مطابقت با ترجیحات تریدرها ارائه می دهد.
  • انواع سفارشات: از حالت‌های اجرای مختلف، از جمله سفارشات فوری و در انتظار پشتیبانی می‌کند.
  • تجزیه و تحلیل فنی پیشرفته: به معامله گران اجازه می دهد تا نمودارها را تنظیم کنند و امکان تجزیه و تحلیل عمیق تر از روند بازار را فراهم می‌کند.
  • پشتیبانی از اجرای خودکار معاملات: با استفاده از MetaQuotes Language 4، معامله‌گران می‌توانند سیستم‌های عاملاتی خودکار ایجاد کنند، حتی اثربخشی آنها را آزمایش مجدد کنند.
  • پلتفرم کاملا رایگان است.
    کن با اتصالات امن و رمزگذاری شده، MT4 از داده‌های شخصی و مالی محافظت می‌کند.

معایب این نسخه هم عبارتند از:

  • قابلیت‌های این نسخه نسبت به نسخه ۵ کمتر است.
  • عدم پشتیبانی از برخی دارایی‌های قابل معامله
  • کمبود برخی از ابزارهای تحلیلی
  • سرعت پایین نسبت به MT5

برخی دیگر از مزایا و معایب نسخه 4 این ابزار:

مزایا معایب
رابط کاربری ساده و مناسب برای مبتدیان عدم پشتیبانی از معاملات سهام و برخی دارایی‌های جدید
پشتیبانی از معاملات خودکار (Expert Advisors) به‌روزرسانی محدود نسبت به MT5
سرعت بالا و عملکرد پایدار اجرای سفارشات ممکن است کمی کندتر از برخی پلتفرم‌های جدید باشد
ابزارهای تحلیل تکنیکال قوی و اندیکاتورهای متنوع عدم وجود برخی از ابزارهای پیشرفته تحلیل در MT5
قابلیت سفارشی‌سازی بالا و پشتیبانی از اسکریپت‌نویسی با MQL4 عدم پشتیبانی رسمی از چند هسته‌ای و چند رشته‌ای (multi-threading)

 

مزایا و معایب متاتریدر 5

مزایای متاتریدر ۵ که باعث شده تا از خود بپرسید که تفاوت متاتریدر ۴ و ۵ چیست، شامل موارد زیر می‌شود.

  1. متاتریدر ۵ با ارائه ابزارهای تحلیلی متعدد از جمله انواع نمودارها و اندیکاتورها، به کاربران کمک می‌کند تا تحلیل‌های تکنیکال دقیقی انجام دهند.
  2. برخلاف متاتریدر ۴ که بیشتر برای فارکس طراحی شده، متاتریدر ۵ از بازارهای مالی مختلف از جمله سهام و ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌کند.
  3. این پلتفرم به کاربران اجازه می‌دهد از ربات‌های معاملاتی (Expert Advisors) برای انجام معاملات خودکار استفاده کنند.
  4. متاتریدر ۵ از انواع مختلف سفارشات مانند سفارش محدود، سفارش توقف، و سفارش‌های شرطی پشتیبانی می‌کند که این ویژگی امکان انعطاف بیشتر در معاملات را فراهم می‌کند.
  5. در متاتریدر ۵، ۲۱ تایم‌فریم مختلف وجود دارد که به تحلیلگران این امکان را می‌دهد که به جزئیات بیشتری دسترسی داشته باشند.
  6. متاتریدر ۵ دارای تقویم اقتصادی داخلی است که کاربران را از رویدادهای مهم اقتصادی مطلع می‌کند.

معایب این پلتفرم هم عبارتند از:

  • پیچیدگی در استفاده
  • عدم توانایی در انتقال داده‌ها از متاتریدر ۴ به ۵

برخی دیگر از مزایا و معایب نسخه 5 این ابزار:

مزایا معایب
پشتیبانی از طیف وسیع‌تری از دارایی‌ها (فارکس، سهام، کالاها و رمزارزها) پیچیدگی بیشتر نسبت به MT4 برای مبتدیان
اجرای سفارشات سریع‌تر و بهینه‌تر تعداد اکسپرت‌ها (EAs) و اندیکاتورهای سفارشی کمتر از MT4
دارای تقویم اقتصادی داخلی ناسازگاری با اسکریپت‌های MQL4 (برنامه‌های MT4)
پشتیبانی از معاملات چند ارزی و آزمون استراتژی بهتر برخی بروکرها هنوز بیشتر روی MT4 متمرکز هستند
امکان انجام معاملات عمق بازار (DOM) مصرف منابع بیشتر نسبت به MT4

 

 

نتیجه گیری

اینکه تفاوت متاتریدر ۴ و ۵ چیست و کدامیک بر دیگری برتری دارند، یکی از چالش‌ها و سوالات بین تریدرها محسوب می‌شود. با این‌وجود، این دو نسخه مزایا و معایب خاص خود را دارند که هر کدام را برای گروهی از افراد مناسب می‌کند. در این مطلب، تلاش کرده‌ایم تا بررسی فاکتورهای مهم این تفاوت را نشان داده و بگوییم که فرق متاتریدر 4 و 5 چیست. امیدواریم که نکات گفته شده، در ایجاد درک صحیح از عملکرد این دو نسخه به شما ارائه دهد.

نویسنده: مهدی بصیری
من مهدی ام و حدود 7 ساله که تو حوزه ترید و فارکس فعالیت می‌کنم، از اونجایی که عاشق ترید و تولید محتوا توی این حوزه بودم، شروع به نوشتن محتوا کردم تا بتونم کمکی هر چند کوچک به یادگیری دیگران کنم.

مقاله رو دوست داشتی؟

نظرت چیه؟

کپی شد

https://aryainvestor.com/difference-between-metatrader-4-and-5/
3.7 6 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
39 نظرات
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها