اسپرد در فارکس چیست؟ صفر تا صد + 3 نکته طلایی

اسپرد در فارکس چیست؟ صفر تا صد + 3 نکته طلایی

مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

“اسپرد در فارکس چیست” یکی از اطلاعات مهمی که باید تو بازار فارکس بدونی، اینه که چطور قیمت خرید و قیمت فروش متفاوت هستند. تو چارت معاملاتی، همیشه با قیمت فروش (BID) سر و کار داری. برای خیلی از معامله‌گرا، این مسئله یکم گنگه و به خاطر کمبود اطلاعات، سوتفاهم ایجاد میشه.

بروکرهای فارکس براتون دو تا قیمت مختلف برای یک جفت ارز در یک لحظه مشخص می‌کنن: یکی BID و دیگری ASK.

“BID” قیمتیه که می‌تونید ارز پایه رو با اون قیمت بفروشید.

“ASK” همون قیمتیه که می‌تونید ارز پایه رو با اون قیمت بخرید.

تفاوت این دو قیمت رو “اسپرد” می‌نامن. این اسپرد نشون می‌ده چقدر اختلاف قیمت خرید و فروشه.

حالا یه مثال بزنیم: تو نمودار EUR/USD ببینید، Ask 1.4703 و Bid 1.4701. این یعنی اگه بخواید یورو رو به دلار بفروشید، قیمتش 1.4703 هست، و اگه بخواید بخرید، قیمتش 1.4701. تفاوت این دو عدد،مشهوره به اسپرد.

اسپرد فارکس یعنی چی؟

اسپرد در فارکس به اختلاف بین قیمت درخواستی برای فروش و قیمت پیشنهادی برای خرید یک دارایی اشاره داره. توی منابع فارسی، این موضوع رو ممکنه با عنوان “شکاف قیمت” هم بشنوید. در همه بروکرهای فارکس، قیمت خرید همیشه بیشتر از قیمت فروش یک داراییه. یعنی اگه شما یک معامله رو باز کنید و فوراً بخواهید ببندید، دقیقاً به اندازه اسپرد ضرر می‌کنید.

برای بهتر فهمیدن، فکر کنید که یه ماشین صفر کیلومتر رو با قیمت بازار می‌خرید. ولی به محض اینکه از پارکینگ بیارید بیرون، اون ماشین به حساب یه ماشین دست دوم میاد. حالا اگه بخواهید اون رو دوباره بفروشید، مجبورید از خریدار مقدار کمتری پول بگیرید.

در مثال خودرو، استهلاک باعث اختلاف قیمت خرید و فروش میشه. اما توی بروکرها، این اختلاف به خاطر دستمزد بروکرهاست. بنابراین، اسپرد در فارکس یکی از راه‌های اصلی کسب درآمد بروکرها و کارگزارهاست. این مقدار می‌تونه ثابت یا متغیر باشه، ولی معمولاً در فارکس، مقدار اسپرد در فارکس به صورت متغیر محاسبه می‌شه و ممکنه عواملی مثل اعلان اخبار مهم تاثیر بذاره و مقدار اسپرد تغییر کنه.

کمیسیون فارکس یعنی چی؟

کمیسیون در فارکس یک جورایی هزینه‌ایه که به بروکرها می‌پردازیم. این هزینه معمولاً یک درصد خاص از پولیه که وارد معامله می‌کنیم. یعنی وقتی می‌خوایم توی بازار فارکس معامله کنیم، یک قسمت کوچیکی از پولی که می‌زاریم، به عنوان کمیسیون به بروکر تعلق میگیره. این مقدار کمیسیون به تناسب با اندازه معامله ممکنه تغییر کنه و از سود یا زیان نهایی ما کم میشه. یعنی وقتی توی معامله سود می‌کنیم، این کمیسیون از سودمون کم میشه، ولی اگه ضرر کنیم، همچنان باید این هزینه رو پرداخت کنیم.

آریا اینوستور | برترین پراپ فرم ایرانی معتبر | پشتیبانی سریع
با آریا اینوستور میلیون دلاری ترید کن!
  • تامین سرمایه آنلاین تا سقف ۲ میلیون دلار
  • 95% تقسیم سود +تحویل فوری
  • پشتیبانی و مشاوره‌ی ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته
همین الان کلیک کن

بعضی از بروکرها ممکنه کمیسیونی نگیرند و جایگزیناً از اسپرد (اختلاف بین قیمت خرید و فروش) درآمد کسب کنند. یعنی از این اختلاف به عنوان هزینه‌شون استفاده می‌کنند. اما در بروکرهای دیگه، شما ممکنه هر دوی این موارد رو با هم داشته باشید. به طور کلی، کمیسیون یکی از عواملیه که باید توقعاتش رو از بروکر قبل از شروع معامله بدونیم تا بتونیم تصمیمات بهتری بگیریم. برای مطالعه دقیق‌تر می تونید به مقاله کمیسیون چیست سر بزنید.

تفاوت اسپرد و کمیسیون

تفاوت اسپرد و کمیسیون

 هر دو یک جورایی به بروکرهای فارکس کمک می‌کنند تا از تریدرها هزینه دریافت کنند و درآمد کسب کنند، ولی با هم تفاوت‌هایی دارند که می‌تونیم به این صورت بگیم:

  1. ثبات هزینه:

    کمیسیون همیشه یک مقدار ثابت داره که از معامله تریدر کم می‌شه. اما اسپرد می‌تونه یا ثابت باشه یا شناور. یعنی هزینه اختلاف قیمت خرید و فروش ممکنه تغییر کنه.

  2. تاثیر بر قیمت ورود به معامله:

    کمیسیون، وقتی معامله می‌کنید، یک مقدار مستقل از سود یا ضررتون به عنوان کمیسیون کم میشه. اما اسپرد ممکنه از میزان سود شما لحظه‌ای کم بشه و ممکنه قیمت ورود به معامله رو تحت تأثیر قرار بده.

  3. واحد محاسبه:

    – مقدار کمیسیون به صورت درصدی از معامله محاسبه میشه، در حالی که اسپرد به شکل پیپ (واحد اندازه گیری قیمت) در نظر گرفته میشه.

آریا اینوستور به عنوان یک پراپ فرم ایرانی  پیشرفته و قدرتمند، برخوردار از امکانات متنوعی است که به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا  برای بررسی کمیسیون و اسپرد بروکرها می‌توانند به سایت مراجعه کنند. در این سایت، اطلاعات مربوط به شرایط معاملاتی شامل کمیسیون‌ها و اسپردها برای هر دارایی مالی قابل دسترسی است. همچنین، اطلاعات تکمیلی مانند نحوه اجرای معاملات، امکانات پلتفرم، و شرایط دیگر نیز در سایت موجود می‌باشد.

چند نوع اسپرد در فارکس  وجود داره؟

چند نوع اسپرد در فارکس  وجود داره؟

توی نرم افزار معاملات فارکس، دو نوع اسپرد وجود داره که به بروکر و روش درآمدزاییشون بستگی داره:

بولتن ویژه اقتصادی هفتگی آریا اینوستور
در این بولتن مجموعه‌ای دقیق و کاربردی از تحلیل‌ها، آمار، اخبار و پیشبینی‌های اقتصادی در حوزه‌ی فاندامنتال، تکنیکال و مباحث قابل توجه ژئوپلتیک جمع‌آوری شده است. با مطالعه‌ی این بولتن در شروع هفته‌ی معاملاتی یا در تعطیلات آخر هفته می‌توانید مجموعه‌ی مناسبی از مطالب مهم اقتصادی هفته را مرور و جمع‌بندی کنید.
عضویت رایگان در بولتن (فرصت محدود)
  1. اسپرد ثابت:

   – بیشتر اوقات این اسپرد توسط بروکرها ارائه میشه که وظیفهٔ ساخت بازار رو دارن یا به عبارت دیگه از مدل “با میز معاملاتی” استفاده میکنن.

   -این نوع اسپرد، مقدارش ثابته و توی معاملات تغییر نمی‌کنه.

  1. **اسپرد متغیر یا شناور:**

   – این اسپرد توسط بروکرهایی ارائه میشه که از مدل “بدون میز معاملاتی” استفاده میکنن.

   – در این حالت، ارزش اسپرد متغیره و ممکنه در طول زمان تغییر کنه.

به اختصار، نوع اسپردی که در نرم افزار معاملات فارکس مشاهده میشه به بروکر و نحوهٔ مدیریت بازارشون بستگی داره و ممکنه ثابت یا متغیر باشه.

اسپرد ثابت در فارکس چیست؟

“اسپرد ثابت” یک مفهوم مهم در دنیای معاملات فارکسه که میخوایم یه کم بیشتر در موردش بدونیم. اول از همه، این اسپرد معنایی داره که بدون توجه به شرایط بازار، همیشه یک مقدار ثابت داره. یعنی حتی اگه بازار خیلی پر رفت و آمد باشه یا خیلی آروم باشه، اسپرد همون مقدار رو حفظ می‌کنه. این نوع اسپرد بیشتر توسط بروکرهایی ارائه میشه که به عنوان مارکت میکر فعالیت میکنن. برای بروکرهای مارکت میکر، مهمه که بتونند قیمت‌ها رو کنترل کنند و اسپرد ثابت میتونه بهشون کمک کنه تا قیمت‌ها رو به مشتریانشون نشون بدن.

بسیار خب، حالا  یکم با مزایا و معایب این اسپرد ثابت آشنا بشیم.

مزایای اسپرد ثابت در فارکس:

مزایای اسپرد ثابت در فارکس:

اولین چیزی که باید بگم اینه که برای شروع معامله با اسپرد ثابت، لازم نیست حجم سرمایه زیادی داشته باشید. یعنی معامله کردن با این نوع اسپرد برای کسانی که مقدار زیادی پول برای ورود به بازار فارکس ندارند، گزینه‌ی ارزون‌تریه. یک مزیت دیگه هم اینه که وقتی با اسپرد ثابت معامله میکنید، همیشه می‌دونید چقدر هزینه معامله‌تونه. چون اسپرد همیشه ثابته، هیچ جوره تغییر نمیکنه.

معایب اسپرد ثابت در فارکس :

اما اینجا هم مشکلاتی وجود داره. بعضی وقت‌ها که بازار فارکس غیرپایداره و قیمت‌ها به سرعت تغییر میکنن، ممکنه کارگزار شما نتونه هماهنگ با تغییرات بازار بشه. در نتیجه اونها احتمالاً قیمت‌ها رو بالا میبرند، و شما ممکنه در نهایت بخواهید قیمت جدید رو قبول کنید که معمولاً بیشتر از قیمتیه که در ابتدا سفارش داده بودید. این موقعیت به نام “ریکوت” شناخته میشه.

– یک مشکل دیگه هم اینه که وقتی با اسپرد ثابت معامله میکنید، ممکنه قیمت‌ها با سرعت زیاد پیش برن و کارگزار شما قادر به ارائه قیمت‌ها به همون سرعت نباشه. این موقعیت به نام “اسلیپیج” شناخته میشه و معمولاً باعث میشه که شما قیمت‌ها رو با تاخیر دریافت کنید.

اسپرد متغییر یا همون شناور چیست؟

“اسپرد متغییر یا شناور” یک مفهوم مهم در دنیای معاملات فارکسه که قصد داریم یکم باهاش آشنا بشیم. این اسپرد به این دلیل “شناور” نامیده میشه که همیشه در حال تغییره. یعنی قیمت BID و ASK جفت ارز باهم مدام در حال تغییر هستن. این نوع اسپرد در فارکس  توسط بروکرهایی ارائه میشه که مارکت میکر نیستند. این بروکرها قیمت‌های جفت ارز رو از چندین فراهم‌کننده مالی دریافت می‌کنن و بدون دخالت در تریدر یا مشتریانشون این قیمت‌ها رو انتقال می‌دن.

این یعنی که آن‌ها هیچ کنترلی بر اسپردها ندارند و تنها بر اساس عرضه و تقاضای بازار و نوسانات کل بازار تغییر می‌کنند. برای مثال، وقتی اخبار اقتصادی منتشر میشه یا بازار کم حجم میشه (مثل تعطیلات و نیمه شب)، اسپرد به سرعت افزایش پیدا می‌کنه. حتی ممکنه در زمان اخبار اقتصادی اسپرد تا 10 برابر هم افزایش پیدا کنه! مثلاً فرض کنید می‌خواید EURUSD رو با اسپرد 2 پیپ بخرید، اما زمانی که می‌خواید خرید رو انجام بدید، گزارش بیکاری ایالات متحده منتشر می‌شه و اسپرد به سرعت به 20 پیپ می‌رسه!

مزایا اسپرد متغییر در فارکس:

– این اسپرد در فارکس باعث حذف ریکوت‌ها می‌شه. یعنی به دلیل تغییرات در اجزای اسپرد و تغییرات در قیمت بر اساس شرایط بازار، شما ریکوت دریافت نمی‌کنید.

– معاملات با اسپردهای متغیر قیمت‌گذاری شفاف‌تری رو فراهم می‌کنند، به خصوص زمانی که دسترسی به قیمت‌های چندین فراهم‌کننده دارید.

معایب اسپرد متغییر در فارکس:

– اسپردهای متغیر برای اسکالپرها (کسانی که معاملات خودشون رو در چند دقیقه یا حتی ثانیه باز و بسته می‌کنند) ایده‌آل نیستند. چون اسپرد در زمان نوسان شدید بازار می‌تواند به سرعت سود اسکالپر را کاهش دهد.

– همچنین وقتی اخبار اقتصادی منتشر می‌شه، اسپرد در فارکس  ممکنه به حدی افزایش پیدا کنه که معامله‌ای که سودآوره در یک چشم بر هم زدن به معامله‌ی ضررده تبدیل بشه.

– یک معضل دیگه اینه که چون اغلب از نوع پردازش اردر در قیمت مارکت استفاده می‌کنند، شما کنترلی بر روی میزان اسلیپیج ندارید.

حالا اسپرد ثابت یا شناور، کدوم بهتره که انتخاب کنیم؟ 

حالا اسپرد ثابت یا شناور، کدوم بهتره که انتخاب کنیم؟ 

اگه یه معامله‌گر کوچیک با حساب سبک هستید و خیلی معامله نمی‌کنید، احتمالاً اسپرد ثابت براتون بهتره. چون می‌تونید قبل از هر معامله، دقیق بدونید چقدر هزینه دارید. اگه حسابتون بزرگتره و معمولاً تو ساعت‌های پرفروشی بازار معامله می‌کنید، احتمالاً اسپرد شناور بهتره. چون تو این شرایط، اسپردهای متغیر ممکنه بهترین گزینه باشن. همچنین اگه دنبال اجرای سریع معاملاتی هستید و می‌خواید از مشکلاتی مثل رد درخواست یا ریکوت جلوگیری کنید، احتمالاً با اسپرد شناور خوب جلو میاید.

پس به زبان روزمره، اگه حساب کوچیک دارید و دنبال راحتی هستید، اسپرد ثابت بهتره. اما اگه معاملاتتون زیاده و دقت و سرعت لازم دارید، اسپرد شناور گزینه مناسبیه.

اسپرد در فارکس چطور محاسبه می‌شه؟

خب، اسپرد معمولاً با یه واحد به اسم “پیپ” اندازه‌گیری می‌شه، که کوچیکترین حرکت قیمت یه جفت ارزه. تو بیشتر جفت‌های ارزی، یه پیپ برابره با 0.0001. مثلاً اگه اسپرد 2 پیپ برای یورو/دلار باشه، یعنی قیمت اون بین 1.1051 و 1.1053 قرار داره. تو جفت‌های ارزی که یکی از طرفشون ین ژاپنه، اعشار فقط تا دو رقم نشون داده می‌شن (مگه اینکه قیمت تا 1 پیپ کسری بره، که اونوقت 3 رقم اعشار نشون داده میشه). به عنوان مثال، اگه نرخ USD/JPY بین 110.00 و 110.04 باشه، این یعنی اسپرد این جفت ارزی 4 پیپه.

حالا فکر کنید این پیپ‌ها مثل واحد‌های اندازه‌گیری حرکت قیمت تو بازار فارکس هستن.

برای کاهش هزینه‌های مرتبط با اسپرد  در فارکس معاملات چیکار کنیم؟

اولین راه اینه که وقتی می‌خواهید معامله کنید، این کار رو تو ساعاتی انجام بدید که بیشترین تعداد معامله‌گران در بازار حضور دارند. وقتی که فروشندگان و خریداران بیشتر هستند، رقابت و تقاضا زیاد می‌شه. این شرایط می‌تونه باعث شه بازارسازها اسپرد رو کاهش بدن تا بتونند این تقاضا رو جذب کنند. راه دیگه کاهش اسپرد اینه که در جفت‌ارزهایی که حجم معاملات کم دارند معامله نکنید. وقتی یه جفت‌ارز معروف مثل پوند/دلار رو معامله می‌کنید، بازارسازها زیادی برای جلب شما وجود دارند. اما در مورد جفت‌ارزهای کمترشناخته‌شده، ممکنه تعداد بازارسازها کمتر باشه و اونها با قبول سفارش شما موافقت کنند که در این صورت اسپرد آنها بیشتر خواهد بود.

اسپرد مطلوب در فارکس چقدر است؟

برای درک بهترین اسپرد در فارکس، می‌تونید به جفت‌ارزهای معروف یه نگاه بندازید. برای مثال، جفت‌ارزهای USD/JPY و USD/GBP دوتا از محبوب‌ترین‌ها هستن. با مقایسه اسپرد اینا با جفت‌ارزهای دیگه، می‌تونی اسپرد بهتری پیدا کنید. همچنین، اگه اسپرد رو در چند بروکر مختلف چک کنید، ممکنه نتایج بهتری بگیرید.

اسپرد بالا در فارکس چه معنایی دارد؟

وقتی اسپرد بالاست، یعنی اون جفت‌ارز نقدینگی کمتری داره نسبت به بقیه. به زبان ساده، کمترین تریدرها تو این جفت‌ارز معامله می‌کنن. افزایش اسپرد نشون‌دهنده کم‌تر شدن تقاضا برای معامله تو این جفت‌ارزه و به همین دلیل، وقتی معامله انجام می‌شه، اسپرد بیشتری خواهد داشت.

3 فاکتور مهم تاثیرگذار که می‌تونه روی اندازه این اسپرد تأثیر بذاره:

۱. عرضه:

یعنی میزان شناوری سهم یا ارز. اگه سهم یا ارزی شناور باشه و بیشتر معامله بشه، احتمالاً اسپرد بیشتره. یعنی اختلاف قیمت‌ها زیادتره و بازدهی معامله هم ممکنه کمتر باشه.

۲.تقاضا:

اگه تقاضا برای یه سهم یا ارز زیاد باشه، این می‌تونه باعث کاهش اسپرد در فارکس بشه. یعنی اگه بیشتر معامله‌گرا به این سهم علاقه داشته باشن، بروکر می‌خواد بیشتر مشتری به سمت این سهم جذب کنه.

۳. حجم معاملات:

حجم معاملات هم می‌تونه تأثیر داشته باشه. اگه حجم معاملات زیاد باشه و تعداد معاملات زیادی انجام بشه، بروکر ممکنه با کاهش اسپرد، معامله‌گرا رو بیشتر جذب کنه و معاملات بیشتری انجام بده.

حالا باید به این موارد فکر کرد که هر بروکر می‌تونه استراتژی‌ها و تصمیمات مختلفی داشته باشه. این فاکتورها فقط بخشی از تصمیم‌گیری بروکرها در مورد اسپرد هستن و دلایل دیگه‌ای هم ممکنه توی این تصمیم تأثیرگذار باشن. برای انتخاب بهترین بروکر و کنترل بهتر هزینه‌های معاملاتی، بهتره که مطالعه و تجزیه و تحلیل دقیق‌تری انجام بدید و از  راهنمای انتخاب بروکر فارکس استفاده کنید. 

به این مقاله امتیاز دهید.

اگه هنوز ابهام و سوالی داری یا به اطلاعات بیشتری نیاز داری تو بخش نظرات اعلام کن تا خیلی سریع پاسخ بدیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *