“کمیسیون در فارکس چیست؟ کمیسیون یعنی پولی که کارگزاران بابت انجام معاملات از تو میگیرن. اصولاً هر کارگزاری که خدماتی رو به مشتریاش ارائه میده، براش پول درمیاره. تو بازار فارکس، که یه بازار معاملاتی خاصه، بعضی کارگزارا ممکنه بگن که از تو هیچ کارمزدی نمیگیرن و این باعث جلب توجه معاملهگران تازهکار میشه. ولی واقعیت اینه که کارگزارها هزینه خودشون رو از جلب معاملات معاملهگران درمیارن، پس حتی اگه کارمزد نگیرند، هنوز هزینههاشون رو تأمین میکنن. این مسئله ممکنه برای معاملهگران مبتدی جذاب باشه، ولی بخاطر اینکه کارگزارها هزینههاشون رو دارند، ممکنه این ادعاها کمی مشکوک باشند.
کمیسیون چیست؟
کمیسیون یعنی همون پولی که کارگزارها برای انجام معاملات ازت میگیرن. این پول به عنوان یه قسمت از هزینههای معاملات ارزی حساب میشه. کارگزارها چون واسطه هستن وظیفشون اینه که سفارشات خرید و فروش مشتریاشون رو با سفارشات دیگر مشتریان هماهنگ کنن. این هماهنگی با ارائهدهندگان نقدینگی انجام میشه و تاثیر مستقیمی روی اسپرد (تفاوت قیمت خرید و فروش) داره. کمیسیون خیلی متداوله در بازار فارکس، ولی هر کارگزار ممکنه میزان کمیسیون خودش رو متفاوت تعیین کنه. این تفاوت در دریافت کمیسیون بروکرها باعث میشه که بیشتر رقابت کنن و معاملهگرا باید دقت کنن که کدوم بروکر بهتره برای انتخاب.
جهت مشاهده بهترین پراپ برای ایرانیان کلیک کنید.
انواع کمیسیون در فارکس کدام اند؟
تو بازار فارکس، کارگزارا از سه نوع کمیسیون استفاده میکنن. بعضیا یه چیزی به اسم “اسپرد ثابت” دارن، بعضیا “اسپرد متغیر” و بعضیا هم بر اساس درصد از اسپرد کمیسیون میگیرن. اما در نگاه اول ممکنه فکر کنید اسپرد ثابت بهتره چون دقیقاً میدونید چه جوریه، ولی قبل از اینکه تصمیم بگیرید، باید چند تا نکته رو در نظر بگیرید
“کمیسیون ثابت”
یعنی یه مقدار کمیسیون مشخصه که بروکر بر اساس رایج بودن جفت ارز تعیین میکنه. اکثراً بروکرها برای جفت ارزهای معمول کمتر کمیسیون میگیرن.
“کمیسیون متغییر یا شناور”
نوعی کمیسیون متغیره که ممکنه با توجه به شرایط بازار تغییر کنه و تو همون لحظه محاسبه بشه. اینم مثل کمیسیون ثابت با توجه به رایج بودن جفت ارز تعیین میشه.
“میزان کمیسیون درصدی”
توسط بروکر مشخص میشه و اساساً یه قسمت خیلی کوچیک از اسپرد جفت ارز معاملاتیه. در کارگزاریها، همه یه حجم و اعتبار یکسان ندارن. بازار فارکس یه بازار خاصه که بانکها، بازارسازان اصلی، و کارگزاران خردهفروشی (آنلاین) بر اساس اعتبار و سرمایه با هم در ارتباطن.
اینجا هیچ ضامن یا معاملهای وجود نداره، فقط یه قرارداد اعتباری بین هر معاملهگر وجود داره. پس وقتی از یه کارگزار آنلاین حرف میزنیم، میزان کمیسیونش به ارتباط با بانکها و حجم کاری که باهاشون داره وابسته هست. معمولاً برای معاملهگران با حجم بالا، اسپردهای کمتری ارائه میشه.
حالا اگه کارگزارتون رابطه خوبی با یه سری بانک داشته باشه و بتونه مثلاً قیمت 12 بانک رو جمعآوری کنه، میتونه قیمتهای خوبی رو به مشتریاش برسونه. حتی ممکنه با یه اسپرد اندکی برای کسب سود، قیمتهای رقابتیتری بهتون بده.
کمیسیون در کارگزاریهای مختلف
در کارگزاریها، همه حجم و اعتبار یکسانی ندارن. بازار فارکس یه بازار خاصه که بانکها، بازارسازان اصلی، و کارگزاران خردهفروشی (آنلاین) بر اساس اعتبار و سرمایه با هم در ارتباطن.
اینجا هیچ ضامن یا معاملهای وجود نداره، فقط یه قرارداد اعتباری بین هر معاملهگر وجود داره. پس وقتی از یه کارگزار آنلاین حرف میزنیم، میزان کمیسیونش به ارتباط با بانکها و حجم کاری که باهاشون داره وابسته هست. معمولاً برای معاملهگران با حجم بالا، اسپردهای کمتری ارائه میشه.
حالا اگه کارگزار تون رابطه خوبی با یه سری بانک داشته باشه و بتونه مثلاً قیمت 12 بانک رو جمعآوری کنه، میتونه قیمتهای خوبی رو به مشتریاش برسونه. حتی ممکنه با یه اسپرد اندکی برای کسب سود، قیمتهای رقابتیتری بهتون بده.
آیا در رابطه با اینکه شاخص داوجونز چیست اطلاعات کافی دارید؟ در مقاله دیگرمان به طور کامل به این موضوع اشاره کرده ایم.
بروکرها توی ترید شما چرا یه مقدار پول رو به اسم “کمیسیون” کسر میکنن؟
بروکرهای فارکس اونایی هستن که به شما این امکان رو میدن که تو بازار ارز معامله کنید. اینا واسطههایی هستن که توی هر معاملهای که شما انجام میدید، نقش بازار فارکس رو بازی میکنن. این شرکتها از طریق ارائه پلتفرم معاملاتی به شما این اجازه رو میدن که تو بازار ارز معامله کنید. در عوض خدماتی که بهتون ارائه میدن، یه مقدار کمیسیون میگیرن. این کمیسیون در فارکس به عنوان یه هزینه بابت استفاده از خدمات بروکر برای دسترسی به بازار ارز به حساب شما اضافه میشه. به عبارت دیگه، یه جورایی مثل هزینه ورودیه. بروکرها هم هزینههای زیادی دارند. برای ارائه پلتفرم معاملاتی، اطلاعات بازار، پشتیبانی به مشتریان و حتی سرمایهگذاری برای بروزرسانی پلتفرمهاشون. بعلاوه، ممکنه با مشکلات بازار یا افت سطح بیزینس روبرو بشن.
بنابراین، کمیسیون در فارکس برای جبران این هزینهها از مشتریان درآورده میشه. برخی از بروکرها ممکنه اسپردها رو به صورت ثابت یا متغیر در نظر بگیرند، یا هزینههای دیگه مثل اسپرد، سواپ و… رو به شما اضافه کنند. از طرفی، بعضی بروکرها به شما این امکان رو میدهند که بدون کمیسیون معامله کنید، ولی هزینههای دیگهای مثل اسپرد، سواپ و شرایط نقل و انتقال رو به حسابتون اضافه میکنند.
در کل، کمیسیون در فارکس یه هزینه کوچیکه که شما بابت استفاده از خدمات و ابزارهای مختلف در بازار فارکس پرداخت میکنید. هدف بروکرها از گرفتن این کمیسیون، جلب و نگهداری مشتریان و ارائه خدمات بهتر به آنهاست.
چرا کمیسیون اینقدر توی فارکس مهمه؟
کمیسیون در فارکس یکی از مهمترین چیزهاییه که معاملهگرا توی دنیای فارکس باید بهش توجه کنن. این هزینه میتونه خیلی به سود و زیان معاملات تاثیر بذاره. تو معاملاتی که سود یا زیان کمی دارن، کمیسیون میتونه تاثیر زیادی رو سودآوری داشته باشه. به عنوان مثال، اگه یه معاملهگر تو یه معامله با سود 100 دلاری، 10 دلار کمیسیون بده، سود نهاییش تنها 90 دلار میشه. تو معاملاتی که سود زیادی دارن، کمیسیون تاثیر کمتری رو سودآوری داره. به عنوان مثال، اگه یه معاملهگر تو یه معامله با سود 10000 دلاری، 10 دلار کمیسیون بده، سود نهاییش هنوزم 9990 دلار میشه.
معاملهگرا تو دنیای فارکس باید قبل از انتخاب بروکر، به میزان کمیسیونی که میگیره دقت کنن. بروکرهایی که کمیسیون کمتری میگیرن، میتونند سود معاملات رو بیشتر کنن.
تأثیر کمیسیون بر سودآوری
تأثیر کمیسیون بر سودآوری در معاملات فارکس بسیار حائز اهمیت است. هر چه مقدار کمیسیون بیشتر باشد، سود معاملهگران کاهش مییابد. بنابراین، معاملهگران در انتخاب بروکر باید به میزان کمیسیون آن توجه ویژهای داشته باشند. در انتها، باید گفت که کمیسیون یکی از هزینههای مهم در معاملات فارکس است که معاملهگران باید هنگام انتخاب بروکر آن را در نظر بگیرند. معمولاً میزان کمیسیون در حدود 0.01 تا 0.03 درصد از ارزش معامله قرار دارد. بهتر است معاملهگران در انتخاب بروکر، میزان کمیسیون را به دقت مورد بررسی قرار داده و تاثیر آن بر سودآوری معاملات خود را مد نظر داشته باشند.
آیا بروکری هست که از تریدرها کمیسیون نگیره ؟
بله هست ولی برای استفاده از این امکان، باید به انواع حسابها در بروکر سر بزنید. توی اطلاعات این حسابها، جزئیاتی مثل میزان اسپرد، کمیسیون، حداقل میزان سرمایه برای شروع معامله، و دیگه چیزهایی که باید بدونید، ذکر شده. مثلا، وقتی یه نوع حساب انتخاب میکنید که اسپرد کمتری داره (کمتر از 1 پیپ)، باید کمیسیون هم پرداخت کنید. اما اگه حساب بدون کمیسیون رو انتخاب کنید، اسپرد شناور شما برای برخی از جفت ارزها، خصوصاً جفت ارزهای فرعی، به بیش از 5 پیپ میرسه. برای ترید اسکالپ، پیشنهاد میشه از حسابهای دارای کمیسیون استفاده کنید تا از تغییرات در وین ریت و ریسک بیشتر جلوگیری کنید.
حسابهای دارای کمیسیون هم بیشتر برای کسانی مناسبه که حجم معاملات بالا و مبلغ زیادی به حسابشون واریز میکنند و با حجمهای بزرگ وارد معاملات میشن. در کل، باید بدونید که بروکرهایی که از تریدرها کمیسیون دریافت میکنند، به علت ارائه خدمات و ابزارهای متنوع و پشتیبانی بهتر، میتونند براتون گزینه مناسبی باشن.
میزان کمیسیونی که بروکر از ما دریافت میکنه، به چه مواردی وابسته است؟
۱. نوع حساب:
نوع حسابی که انتخاب میکنید میتونه تأثیر بزرگی داشته باشه. حسابهای VIP معمولاً کمیسیون کمتری دارن، ولی حسابهای استاندارد ممکنه کمیسیون بیشتری داشته باشن.
۲. نوع معاملات:
نحوهٔ معاملاتی که انجام میدید هم میتونه میزان کمیسیون رو تعیین کنه. مثلاً، برای معاملات فارکس، CFD، یا سهام ممکنه کمیسیونها متفاوت باشن.
۳. حجم معاملات:
معمولاً بروکرها از سیستم کمیسیون نسبی استفاده میکنن که به میزان حجم معاملات شما برمیگرده. حجم بیشتر، کمیسیون بیشتر.
۴.نوع جفت ارز:
برخی جفتهای ارزی ممکنه کمیسیون بیشتری داشته باشند، خصوصاً اگر جفت ارز نادری باشه.
۵. نوع بروکر:
بروکرهای ECN و STP معمولاً بیشترین کمیسیون رو دارند نسبت به بروکرهایی که از سیستم Dealing Desk استفاده میکنند.
۶. شرایط بازار:
شرایط بازار، مثل پراکندگی قیمت در اوقات خبری، میتونه تأثیر بزرگی داشته باشه.
۷. نوع بازار:
نوع بازاری که توش فعالیت میکنید هم میتونه مقدار کمیسیون رو تحت تأثیر قرار بده. برای مثال، بازار سهام معمولاً کمیسیون بیشتری داره نسبت به بازار ارز.
۸. محل بروکر:
قوانین مختلف در مناطق مختلف ممکنه منجر به کمیسیونهای متفاوتی بشه.
۹. روش پرداخت کمیسیون:
روش پرداخت کمیسیون هم تأثیر داره؛ مثلاً بعضی بروکرها از حجم معاملات شما کمیسیون کم میگیرند.
۱۰. تجربه و تخصص بروکر:
سابقه و تخصص بروکر هم ممکنه به عنوان یک فاکتور مهم برای تعیین کمیسیون باشه.
۱۱. سطح خدمات:
سطح خدماتی که بروکر ارائه میدهد هم ممکنه به میزان کمیسیون اضافه کنه.
یک نکته مهم اینه که هر بروکر میتونه سیاست کمیسیون خودش رو داشته باشه. بنابراین، مهمه که با بروکر مورد نظر صحبت کنید و جزئیات بیشتری در مورد میزان و شرایط کمیسیون بدونید.
آریا اینوستور به عنوان یک پراپ فرم ایرانی پیشرفته و قدرتمند، برخوردار از امکانات متنوعی است که به معاملهگران این امکان را میدهد تا برای بررسی کمیسیون و اسپرد بروکرها میتوانند به سایت مراجعه کنند. در این سایت، اطلاعات مربوط به شرایط معاملاتی شامل کمیسیونها و اسپردها برای هر دارایی مالی قابل دسترسی است. همچنین، اطلاعات تکمیلی مانند نحوه اجرای معاملات، امکانات پلتفرم، و شرایط دیگر نیز در سایت موجود میباشد.
اگر از قوانین پراپ به طور کامل اطلاع ندارید، پیشنهاد مقررات این مجموعه را بخوانید.
نحوه محاسبه سود در فارکس چگونه است؟
محاسبه سود در بازار فارکس به وابستگی به جزئیات معامله شما و کمیسیون بروکر انجام میشود. برای اینکه سود یا زیان معامله را بدست آورید، از فرمولهای زیر استفاده میشود:
برای پوزیشن خرید:
[ text{سود/زیان} = (text{قیمت پایانی} – text{قیمت شروع}) times text{تعداد لات} times 1000 ]
برای پوزیشن فروش:
[ text{سود/زیان} = (text{قیمت شروع} – text{قیمت پایانی}) times text{تعداد لات} times 1000 ]
این فرمولها به شما میگویند چقدر تغییر قیمت بر حسب هر لات معامله شما تأثیر داشته است. در نهایت، مقدار کمیسیون بروکر هم باید از سود یا زیان کسر شود. برای مثال، اگر شما در یک معامله خریداری کنید و قیمت پایانی ارز بالاتر از قیمت شروع باشد، با استفاده از فرمول محاسبه سود برای پوزیشن خرید، میتوانید میزان سود خود را محاسبه کنید. این محاسبات مستقل از میزان کمیسیون بروکر است و تنها بر اساس تغییرات قیمت و حجم معامله انجام میشود.
“اسپرد در بازار فارکس: تفاوت خرید و فروش به زبان ساده”
“اسپرد” یه چیز خیلی مهمه که در معاملات فارکس تاثیر داره. بصورت ساده، اینو میشه گفت که اسپرد تفاوت قیمت خرید و فروش یه ارز. وقتی میخوای یه ارز رو بفروشی، قیمتی که میبینی کمی کمتر از اونه که میخوای بخری. این تفاوت قیمت رو ما اسپرد مینامیم. یه مثال خیلی ساده: فرض کن که میخوای دلار بخری. قیمتی که باید بپردازی بیشتر از اونه که میتونی بفروشی. این تفاوت قیمت، یعنی اسپرد. هرکاری که بیشتر از این تفاوت انجام بدی، اون مقدار به کمیسیون معامله گذاشته میشه.
اسپرد برای کسانی که طولانی مدت میخواند در بازار باشند، مهم نیست چون وقتی ارز رو میخرند، منتظرند که بره بالا و اون وقت بفروشند. اما برای کسانی که سریع میخواند ترید کنند، اسپرد خیلی مهمه. اونها همیشه به دنبال اسپرد کمی هستند چون میخواهند مقدار کمتری به عنوان کمیسیون برای هر معامله پرداخت کنند.
به این معنی که اگه سریع معامله کنی، اهمیت زیادی به اسپرد میدهی. اما اگه برنامه داری که مدت طولانی در بازار بمونی، اسپرد به تازگی مهم نمیشه.
چگونه بهترین بروکر فارکس را انتخاب کنیم: نگاهی به سابقه، پلتفرم، لوریج، و کمیسیون
انتخاب بروکر برای اولین معامله، مهمترین گام هست. باید بررسی کنی که بروکر سابقه کار خوبی داره، پلتفرم معاملاتی چی داره، لوریجش چطوره و مهمتر از همه، کمیسیون فارکسش چقدره. برای خیلی از تریدرها اسپرد پایین خیلی مهمه و از کمیسیون بیشتر اهمیت میدن. چون برای افرادی که تعداد معاملاتشون زیاد هست، پرداخت کمیسیون در فارکس برای هر معامله خیلی بهتره تا اینکه اسپرد زیادی پرداخت کنن. وقتی بروکر رو انتخاب میکنی، حتماً ببین که چقدر کمیسیون میگیره و اسپرد چقدره، و به تفاوت بین این دو دقت کنید.
7 پاسخ
خوب و مفید بود
عالی
کمیسیونه بالا واقعا ضده حاله ممنون از توضیحات مفیدتون
خوب بود
کمیسیون و اسپرد باید در بروکر انتخابی حداقل باشه
ممنون
عالی و مفید بود