روزها
ساعت‌
دقیقه
ثانیه

شاخص داوجونز (Dow Jones) چیست؟ نماد داوجونز و قیمت آن

شاخص داوجونز (Dow Jones) چیست؟ نماد داوجونز و قیمت آن کارگزاری

وقتی بحث تحلیل بازار و چارت‌ها به میان می‌آید، شاخص‌ها اهمیت زیادی پیدا می‌کنند. یکی از این شاخص‌ها، شاخص داوجونز یا Daw Jones محسوب می‌شود که روی بازارهای مالی زیادی تاثیر می‌گذارد. اگر بخواهیم به‌طور دقیق درباره آن بگوییم، باید اشاره کنیم که ۳۰ نمونه از سهام و دارایی‌های مختلف از شرکت‌های برتر آمریکا تحت تاثیر این شاخص قرار دارند. در این مطلب قصد داریم به سوالات شما در این زمینه که شاخص داو جونز چیست، با چه نمادی نمایش داده می‌شود و چه مزایا و معایبی دارد، پاسخ دهیم. پس، تا پایان با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در این باره پیدا کنید.

 

شاخص داوجونز چیست؟

همانطور که گفته شد، شاخص داوجونز یک معیار و شاخص است که مانند یک آینه قدرت و حرکت اقتصاد آمریکا را در معرض نمایش می‌گذارد. ۳۰ شرکت که لقب بزرگترین و قدرتمندترین شرکت‌ها و غول دنیای معاملات و اقتصاد هستند، در این شاخص به نمایش در می‌آید و این یعنی شاخص DJIA نه تنها بر بازار سهام بلکه بر اقتصاد دنیا هم تاثیر می‌گذارد.

اگر بخواهیم درباره ماهیت این شاخص بیشتر توضیح دهیم، باید درباره نکته کلیدی آن که «زمان» است، بیشتر صحبت کنیم. شاخص داو جونز یک شاخص وزنی قیمتی است. به این معنی که هر چقدر سهام یک شرکت، قیمت بالاتری داشته باشد، وزن بیشتری در محاسبه داشته و تاثیر بیشتری بر حرکت کلی این شاخص دارند. این روش با تکیه بر زمان، حرکت و ارزش یک دارایی را نشان می‌دهد که با سایر شاخص‌ها عملکرد متفاوت‌تر و ساده‌تری دارد. 

نماد شاخص داوجونز

 

دریافت سرمایه از یک شرکت پراپ فرم راهکاری موثر برای کسب درآمد است، پیشنهاد می‌کنیم حداقل یکبار این روش را امتحان کنید.

 

نماد شاخص داوجونز

شاخص داوجونز به عنوان یک شاخص مهم صنعتی در پلتفرم‌ها، بازارها، بروکرها و غیره نقش اساسی دارد اما در همه این موارد به یک شکل نمایش داده نمی‌شود. شاخص داو جونز نمادهای مختلفی دارد که در ادامه به بررسی هرکدام به صورت جداگانه پرداخته‌ایم.

نماد داوجونز در حالت عادی

در حالت عادی و در اکثر پلتفرم‌ها و ابزارهای تحلیل بنیادی و تکنیکال، این شاخص با علامت اختصاری DJIA که مخفف Dow Jones Industrial Average است، نمایش داده می‌شود. نماد شاخص داوجونز در تریدینگ ویو و سایر بازارها هم به همین شکل خواهد بود.

نماد DJIA در فارکس

در بازار فارکس، این شاخص نمادی از قدرت اقتصاد بوده اما به‌عنوان یک ارز قابل معامله نیست. این شاخص بازار سهام، معیاری برای ۳۰ نمونه از مهمترین و تاثیرگذارترین شرکت‌های ایالات متحده به شمار می‌رود. 

اگر جزء افرادی هستید که قصد تعامل با DJIA را در فضای فارکس دارید، ابزارهای معاملاتی مختلفی هستند که شما را به‌طور غیر مستقیم در معرض آن قرار می‌دهند. از جمله این ابزار می‌توان به معاملات آتی و بخش‌های قابل معامله در بورس EFT اشاره کرد که رایج‌ترین ابزار مورد استفاده برای سرمایه‌گذارانی که از انعکاس عملکرد شاخص داوجونز در پرتفوی خود بهره می‌برند، است. لازم است بدانید که شاخص نماد شاخص داوجونز در فارکس US30 بوده که نشانگر اعضای این شاخص است و گاهی با نماد DOW یا CFD که نوع خاصی از معاملات با این شاخص بوده هم نشان داده می‌شود. پس، اگر در معاملات فارکس با این نماد روبه‌رو شدید، باید بدانید که منظور همان شاخص DJIA خواهد بود.

نماد داوجونز در آلپاری

آلپاری یکی از بزرگترین بروکرهای فارکس است. همانطور که گفتیم، ممکن است، نمایش شاخص داوجونز در بروکرهای مختلف با نمادهای متفاوت شکل بگیرد اما در واقع همه آن‌ها به معنی همین شاخص هستند. نماد شاخص داوجونز در آلپاری، WallST30 است که حجم معاملات گسترده‌ای را به شما معرفی می‌کند.

همچنین اگر در رابطه با اینکه شاخص nfp چیست اطلاعات کافی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله دیگرمان را از دست ندهید!

 

دلایل اهمیت شاخص داو جونز چیست؟

 

حتما بخوانید: بروکر فارکس چیست

 

دلایل اهمیت شاخص داو جونز چیست؟

قطعا تاکنون متوجه شده‌اید که شاخص داوجونز چیست اما اگر بخواهیم واضح‌تر بگوییم، باید آن را به یک دماسنج تشبیه کنیم که تب بازار را نشان می‌دهد و از جهات مختلفی اهمیت پیدا می‌کند که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

بیانگر سلامت بازار

وقتی دماسنج را در نقطه مشخصی از بدن یک انسان بگذارید، به شما نشان می‌دهد که این فرد سالم است یا تب دارد. DJIA نیر همین کار را روی بازار مالی انجام می‌دهد و به‌صورت مختصر و مفید و با یک عدد سلامت بازار و عملکرد ۳۰ شرکت بزرگ را برای شما نمایان می‌کند.

معیاری تاریخی بر حسب زمان

تغییرات یک ارز یا سهام در طول زمان اهمیت زیادی دارد و برای تحلیل روند بازار هم به کار شما می‌آید. وقتی با داوجونز کار می‌کنید، می‌دانید که این شاخص  عملکرد فعلی بازار و ارزش یک سهام را در طول تاریخ منعکس می‌کند. این اطلاعات باعث می‌شود تا بتوانید پیش‌بینی درستی از ارزش ارزها و سهام‌های گوناگون در طول زمان داشته باشید.

نمایش Blue-chip

وقتی به تحلیل بازار می‌پردازید، به‌دنبال سرنخ‌هایی هستید که شما را به دارایی‌های مناسب و سودآور برای سرمایه‌گذاری برساند. شاخص داوجونز شرکت‌های دارای تراشه آبی یا Blue-chip را در معرض نمایش می‌گذارد تا پیشروان صنعت که عملکرد با ثبات، قوی و قابل اعتماد دارند را بشناسید.

معیار اقتصادی

همانطور که گفته شد، در حالت عادی داوجونز یک شاخص اقتصادی محسوب می‌شود که بینش‌های جامع و کاملی درباره چشم‌اندازهای اقتصادی و عواطف و احساسات سرمایه‌گذارن موجود در بازار ارائه می‌دهد.

مزایا و معایب شاخص داوجونز

 

آیا با نوسان گیری در فارکس آشنایی دارید؟ در مقاله دیگرمان به طور کامل به این موضوع اشاره کرده ایم.

 

مزایا و معایب شاخص داوجونز

با وجود تمام نکاتی که تاکنون گفته شد، این شاخص هم مانند سایر شاخص‌های صنعتی مزایا و معایب خاص خود را دارد که نمی‌توان از آن‌ها چشم‌پوشی کرد. شما به‌عنوان یک تریدر یا تحلیلگر بازار، باید این موارد را بشناسید تا با سبک و سنگین کردن آن، اطلاعات مورد نیاز خود را تکمیل کنید، 

مزایای DJIA عبارتند از؛

این شاخص مزایای زیادی دارد که عبارتند از؛

  • تحلیل‌پذیری

از آنجایی که شاخص داوجونز قیمت و ارزش سهام بزرگترین و قوی‌ترین شرکت‌ها را در طول زمان نمایش می‌دهد، تحلیل‌پذیری بالایی دارد که این امکان را به شما می‌دهد تا با دقت بیشتری سهام موردنظر خود را رصد کنید و پیش‌بینی‌های دقیق‌تری از آینده آن داشته باشید. 

  • امکان بهره‌برداری از اهرم

معاملاتی که با شاخص داوجونز انجام می‌دهید، از طریق اطلاعات آن به شما کمک می‌کند تا اهرم مناسبی برای معاملات خود در نظر بگیرید که با میزان ریسک، سرمایه و سود شما تطابق داشته باشد.

  • حجم معاملات بالا

شما این فرصت را دارید تا سهام شرکت‌هایی را معامله کنید که بیشترین حجم معاملات را دارند؛ زیرا افراد زیادی در هر زمان به خرید و فروش سهام این شرکت‌ها مشغول هستند که آن را پویا نگه می‌دارند و امکان ریسک و خطر را برای شما تا حد زیادی کاهش می‌دهند. به همین علت افراد زیادی به دنبال این هستند که بدانند، شاخص داو جونز چیست.

  • کمیسیون پایین معاملات CFD

معاملات CFD که با شاخص داوجونز انجام می‌شوند، کمیسیون پایینی دارند که این موضوع به نفع شما تمام می‌شود؛ چرا که سود آن بالا بوده و هزینه‌ای که در مقابل باید پرداخت کنید، بسیار کم است و سهم بیشتری از معامله متعلق به شما خواهد بود.

معایب شاخص داوجونز عبارتند از؛

  • این شاخص تنها ۳۰ مورد از بازارهای سهام را نشان می‌دهد. درحالیکه صدها بازار مالی دیگر وجود دارند که امکان سرمایه‌گذاری و سودآوری در بلندمدت را دارند. شاخص‌های دیگری وجود دارند که می‌توانند نمای گسترده‌تر و وسیع‌تری از بازارهای مالی ارائه دهند.
  • DJIA یک شاخص وزنی است که شرکت‌ها را براساس قیمت سهام بالاتر نمایان می‌کند و این تصویر واضحی از بازار نخواهد بود؛ زیرا اندازه و تاثیر واقعی شرکت‌ها را بیان نمی‌کند. 
  • به‌روزرسانی محدود این شاخص باعث شده تا نتواند تغییرات فعلی بازار را به‌صورت همگام نمایش دهد و این تاخیر باعث ایجاد اشتباهاتی در روند معاملات فرد شود.

 

 

نتیجه گیری

شاخص داوجونز یک معیار معتبر و قابل اعتماد برای افرادی محسوب می‌شود که می‌خواهند بدانند نبض بازار آمریکا در دست چه کسانی قرار دارد و حرکت و تغییرات آن چگونه است. به همین علت، در این مطلب به بررسی این موضوع پرداختیم شاخص داوجونز چیست، نماد داوجونز برای نمایش در پلتفرهام‌های مختلف چگونه است و اگر از این شاخص استفاده کنید، چه مزایا و معایبی برای شما در پی خواهد داشت. امیدواریم که این مطالب به شما کمک کنند تا به نحو احسنت از این شاخص برای تحلیل و سرمایه‌گذاری استفاده کنید تا شما را به کسب سود بیشتر رهنمون کند.

من مهدی ام و حدود 7 ساله که تو حوزه ترید و فارکس فعالیت می‌کنم، از اونجایی که عاشق ترید و تولید محتوا توی این حوزه بودم، شروع به نوشتن محتوا کردم تا بتونم کمکی هر چند کوچک به یادگیری دیگران کنم.

اگه هنوز ابهام و سوالی داری یا به اطلاعات بیشتری نیاز داری تو بخش نظرات اعلام کن تا خیلی سریع پاسخ بدیم.

14 پاسخ

  1. شاخص داوجونز به خاطر نوسانات بالا و تحلیل پذیری بهتر نسبت به طلا و سایر شاخص ها بهترین گزینه برای ترید است(یه نکته که شاخص ها چون نشانگر سهام ها هستند ذاتا صعودین)

  2. تحلیل پذیری بسیار مناسبی داره و خیلی برای ترید کردن مناسبه.
    خصوصا در تایم نیویورک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۹۰٪ تخفیف روی پلن ها

با معرفی دوستان، حساب رایگان پراپ بگیر!