شاخص PMI تولیدی چیست و چه تاثیری بر بازار فارکس دارد؟

شاخص PMI چیست و چه اهمیتی در فارکس دارد؟

بازارها براساس عوامل متفاوت، حرکات مختلفی را تجربه می‌کنند که گاهی باعث ثابت‌ماندن آن می‌شود، گاهی باعث گسترش و توسعه و بعضی اوقات هم منجر به انقباض یا حرکت نزولی می‌شوند. بعضی شاخص‌ها مثل PMI این قابلیت را دارند تا تفاوت حرکات بازار را در زمان‌های مختلف نشان دهند. بنابراین، به‌عنوان یک تریدر مهم است که بدانید، PMI در فارکس چیست، چه کاربردی دارد، چگونه محاسبه می‌شود و استفاده از آن برای شما چه مزایا و معایبی در پی دارد. اگر این ابهامات در ذهن شما هم وجود دارد، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا همه چیز را درباره این شاخص بدانید.

 

شاخص PMI چیست؟

شاخص مدیران خرید PMI یا purchasing manager index، یک معیار برای روندهای اقتصادی در بخش تولید و خدمات است. این اندیکاتور که به‌صورت ماهانه توسط ISM که یک سازمان خصوصی مدیریت تامین است، به روز شده و اطلاعات بخش تولید و خدمات در آن قرار می‌گیرد. این شاخص پیشرو در فعالیت‌های اقتصادی ایالات متحده اطلاعات ارزشمندی را در مورد اینکه آیا بازار سیر صعودی دارد، ثابت است یا رو به افول می‌رود را به شما نمایش می‌دهد و این اطلاعات از طریق نظرسنجی که از شرکت‌ها صورت می‌گیرد، ارائه می‌شود.

همچنین شاخص دیگری به نام NFP وجود دارد که اگر نمی‌دانید non farm payroll چیست مقاله دیگرمان را بخوانید.

 

 

آیا در رابطه با اینکه پیپ در فارکس چیست اطلاعات کافی دارید؟ در مقاله دیگرمان به طور کامل به این موضوع اشاره کرده ایم.

 

شاخص PMI چگونه محاسبه می‌شود؟

حالا که می‌دانید، شاخص PMI چیست، قطعا می‌خواهید فرمول و نحوه محاسبه آن را بدانید تا در تحلیل‌های خود از این شاخص هم بهره لازم را ببرید. PMI با فرمول زیر محاسبه می‌شود.

PMI = (p1 * 1) + (p2 * 0.5) + (p3 * 0)

P1: این پارامتر بیانگر این است که چند درصد از پاسخ‌های نظرسنجی بهبود کار خود را نسبت به نظرسنجی قبلی گزارش می‌کنند.

P2: این عنوان نشان می‌دهد که چند درصد از شرکت‌ها تغییری را گزارش نداده‌اند و روند را ثابت می‌دانند.

P3: درصد شرکت‌هایی که در پاسخ نظرسنجی، حرکت نزولی عملکرد خود را گزارش کرده‌اند.

بر همین اساس، با محاسبه این شاخص اطلاعات دقیقی از بخش تولید و خدمات عرضه می‌گردد که به شما نشان می‌دهد تا بفهمید، در حال حاضر اقتصاد چگونه بوده و قرار است به کجا برود. ۴۰۰ شرکت کسب و کار که ۱۹ حوزه صنعتی را در بر می‌گیرند، با توجه به گزارش فعالیت ماهانه خود، سهم خود را در تولید ناخالص داخلی گزارش کرده که در این نظرسنجی ثبت می‌شوند. 

جالب است بدانید که سوالات این نظرسنجی درباره شرایط کسب و کار، رد یا پذیرش تغییرات و در نهایت وضعیت بهبود آنهاست. به‌طور کلی، PMI وزن خود را به‌طور مساوی از ۵ حوزه اصلی وام می‌گیرد که عبارتند از؛

  • سفارشات جدید (از سوی مشتریان)
  • سطوح موجود (موجودی تولیدات و افزایش و کاهش آن در انبارها) 
  • تولید (تغییرات سطح تولید)
  • خروجی (کند یا سریع است)
  • استخدام 

عددی که با فرمول PMI به دست می‌آید، مقداری بین 0 تا 100 خواهد بود. اگر PMI نسبت به ماه قبل بالاتر از ۵۰ قرار بگیرد، نشان‌دهنده افزایش است. همچنین، اگر زیر ۵۰ باشد، نشان‌دهنده انقباض و روی خود این عدد ۵۰ نشان‌دهنده سکون و عدم تغییر است. در کل، فاصله‌ای که عدد PMI از ۵۰ دارد، تغییرات آن را بیان می‌کند.

 

آیا استفاده از پراپ فرم در فارکس امکان پذیر است؟ اگر قصد انجام این کار را دارید و اطلاعات کافی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

کاربردهای PMI چیست؟

حالا که می‌دانید، PMI در فارکس چیست و چگونه محاسبه می‌شود، قطعا دوست دارید بدانید که از این شاخص در چه اموری استفاده می‌شود و چگونه می‌توان آن را به کار گرفت. داده‌های حاصل از این فرمول برای اقشار اقتصادی مختلف چون؛ مدیران، تامین‌کنندگان و سرمایه‌گذاران کاربردی است که در ادامه کاربرد هر یک را به طور جداگانه بررسی کرده‌ایم.

مدیران شرکت‌ها

مدیران می‌توانند از نتایجی که شاخص PMI به‌صورت ماهانه در اختیارشان می‌گذارد، تصمیمات و استراتژی‌های خاص خود را برای کسب و کار در نظر بگیرند، مثلا؛ با توجه به گزارش‌های ماه قبل، یک شرکت تولید خودرو، براساس عواطف بازار می‌تواند میزان تولیدات خود را مشخص کند. همین باعث می‌شود تا صنایع دیگری مثل قطعات خودرو و مواد خام فولاد و لاستیک تحت تاثیر قرار بگیرند.

تامین‌کنندگان

برای حوزه تامین‌کنندگان نیز شرایط به همان صورت است. یعنی، یک تامین‌کننده قطعات خودرو با استفاده از PMI میزان تقاضای آتی برای محصولات خود را تخمین می‌زند تا بداند مدیران شرکت در ماه‌های فعلی و آینده به چه میزانی از آن‌ها نیاز خواهند داشت. علاوه‌بر این، داده‌های حاصل از شاخص PMI بر قیمت‌های شارژ توسط تامین‌کنندگان هم اثرگذار است. این قیمت براساس میزان عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. 

مثلا؛ اگر شاخص نشان دهد که میزان تولیدات سازنده خودرو رو به بهبود است، شاهد افزایش قیمت قطعات خواهیم بود و در عین‌حال، اگر تقاضا کم باشد و حجم تولیدات کاهش یابد، شاهد پایین آوردن قیمت برای فروش محصولات خواهیم بود. در مجموع، PMI می‌تواند برای کمک به برنامه ریزی بودجه، مدیریت سطوح مختلف کارکنان و پیش‌بینی جریان نقدینگی مورد استفاده قرار بگیرد و اطلاعات ارزشمندی را به اشتراک بگذارد.

سرمایه‌گذاران

سهم دیگری از تاثیرات PMI به سرمایه‌گذاران بر می‌گردد. داده‌های حاصل از این شاخص به آن‌ها کمک می‌کند تا تحلیل درستی از جهت تغییرات اقتصادی داشته باشند. آن‌ها می‌توانند از این محاسبات به‌عنوان یک اهرم برای تصمیم‌گیری خود استفاده کنند؛ زیرا PMI منعکس‌کننده شرایط اقتصادی حال حاضر است. یکی از اصلی‌ترین گام‌ها برای تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران در زمینه سرمایه‌گذاری در حوزه‌های خاص صنعتی به گزارش میزان رشد و حرکات آن در ماه‌های گذشته بستگی دارد.

مزایا و معایب شاخص PMI

 

حتما بخوانید: پراپ یعنی چه

 

مزایا و معایب شاخص PMI

اینکه بدانید، PMI چیست و چگونه محاسبه می‌شود، به چند دلیل برای شما مفید و به دلایل دیگر غیرمفید خواهند بود. در ادامه مزایا و معایبی که این شاخص ارائه می‌دهد را بر شمرده‌ایم.

مزایای شاخص PMI

این شاخص منبعی ارزشمند از اطلاعات است که می‌تواند به اقشار مختلف اقتصادی و حتی شما تریدرها داده‌های مهمی ارائه دهد که به دلایل زیر اهمیت دارند؛

  • اطلاعات دقیق و بروز

یکی از مزایای اصلی این شاخص مربوط به موقع‌بودن آن است؛ زیرا اطلاعات مربوط به بازار را در همان منتشر کرده و قابل اتکا خواهد بود که برای تصمیم‌گیری‌های فوری در رشد کوتاه مدت برای پیش‌بینی قیمت احتمالی کالاها و خدمات و هزینه‌های جاری تاثیرگذار است.

  • خرید سهام و دارایی‌های مختلف

حرکت قیمت سهام شرکت‌های فعال در حوزه‌های صنعتی مورد نظر با شاخص PMI نشان داده می‌شود. بنابراین؛ افراد می‌توانند بفهمند که کدام سهام یا دارایی‌ها عملکرد بهتری داشته و انتظار ادامه این عملکرد را داشته باشند و اقدام به خرید این سهام و دارایی کنند. 

  • شاخصی پیشرو

این شاخص تمایل دارد تا قبل از اینکه داده‌های مربوطه تاثیری بر روند اقتصادی بگذارند، نمایی از روندهای اقتصادی ارائه دهند که تغییرات را قبل از ارائه در شاخص‌هایی چون تولید ناخالص داخلی و میزان اشتغال نشان دهد.

  • مقایسه آسان

شاخص PMI به گونه‌ای است که مقایسه آن در دوره‌های زمانی و کشورهای مختلف آسان است که تفسیر را ساده‌تر می‌کند.

 

معایب شاخص مدیران خرید

با وجود تمام مزایایی که ذکر شد، این شاخص معایبی هم دارد که عبارتند از؛

  1. این نظرسنجی نمونه کوچکی از شرکت‌ها را در برمی‌گیرد که می‌تواند نشان از سوگیری آن داشته باشد؛ زیرا احتمالا نماینده کل یا بخشی از اقتصاد نباشند.
  2. این شاخص بر پاسخ مدیران نسبت به این نظرسنجی بنا شده و این امکان وجود دارد که تفسیر آن از شرایط ذهنی باشد.
  3. تغییرات کوتاه‌مدتی که در PMI نمایش داده می‌شود، تشخیص روند بلندمدت را چالش‌برانگیز می‌کند؛ زیرا نوسان‌های زیادی را بیان می‌کند.

استخراج ارز لایت کوین چگونه است؟ در مقاله دیگرمان روش های مختلف انجام این کار را به صورت کامل بیان کرده ایم.

 

نتیجه گیری

گروه‌های اقتصادی مختلف مثل سرمایه‌گذاران، اقتصاددانان و تحلیلگران اطلاعات مختلفی را براساس شاخص‌های گوناگون مورد ارزیابی قرار می‌دهند. یکی از این شاخص‌های اصلی و مهم، شاخص PMI است که به‌صورت ماهانه در دسترس قرار گرفته و با نظرسنجی از ۴۰۰ شرکت در بخش‌های مختلف صنعت و تولید به دست می‌آید. در این مطلب، به بررسی اینکه شاخص PMI چیست، چگونه محاسبه می‌شود و چه کاربردها و مزایا و معایبی در پی دارد، پرداختیم. امیدواریم که این اطلاعات دید جامع و کلی از این شاخص به شما داده باشد.

اگه هنوز ابهام و سوالی داری یا به اطلاعات بیشتری نیاز داری تو بخش نظرات اعلام کن تا خیلی سریع پاسخ بدیم.

3 پاسخ

  1. یه بررسی و تحلیله خوب از این شاخص بود برای تحلیلهای بنیادی ، تشکر از زحمات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت جایزه و شرکت در قرعه کشی تا آخر مهرماه فرصت دارید.