مشاهده جشنواره

جشنواره نوروزی آریا اینوستور شروع شد!

روزها
ساعت‌
دقیقه
ثانیه

PNL چیست؟ | چرا محاسبه سود و زیان اهمیت دارد؟

PNL در ترید | کلید مدیریت موفق سرمایه در ترید

چه شما یک تریدر حرفه‌ای باشید و چه یک تریدر مبتدی قطعا با عبارت PNL مواجه شده‌اید و از خود پرسیده‌اید که PNL مخفف چیست. در ابتدا، بهتر است بدانید که این عبارت مخفف Profit and loss است و یک ابزار برای سنجش محسوب می‌شود که به شما اطلاع می‌دهد، در معاملات خود چقدر سود کرده‌اید یا چه میزان زیان شامل حال شما شده‌است. در نتیجه، شناسایی مفهوم آن و نحوه محاسبه آن به شما کمک می‌کند تا عملکرد خود را بسنجید و به بهبود آن بپردازید. اگر شما هم می‌خواهید اطلاعات دقیق سود و زیان در معاملات خود را به دست آورید، با ما تا پایان این مطلب همراه باشید تا بدانید، pnl در ترید چیست.

 

مفهوم PNL چیست؟

اگر می‌خواهید بدانید که PNL در ارز دیجیتال چیست، باید به شما بگوییم که این یک اصطلاح مهم در حوزه سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود که نتیجه خالص و بدون دستکاری یک موقعیت تجاری یا سرمایه‌گذاری را در دوره‌ای معین به شما نشان می‌دهد. در طی این فرایند، شما با کسر کل هزینه خرید دارایی مورد نظر از مقدار درآمدی که با فروش آن به دست آوردید، می‌توانید به محاسبه PNL بپردازید.

این شاخص به شما کمک می‌کند تا بفهمید، هزینه‌ اولیه معاملات شما از درآمد حاصل شده کمتر است یا بیشتر. اگر این ارزش مثبت باشد، بیانگر چیزی است که در این سرمایه‌گذاری به دست آورده‌اید و اگر منفی باشد، ضرر و زیان و مقدار سرمایه‌ای که از دست داده‌اید را در بر خواهد گرفت. اگر در روند تصمیم‌گیری برای معاملات با چالش و ابهام مواجه هستید، PNL همان چیزی است که به شما نشان می‌دهد، چه زمانی زیان را کاهش دهید، تحمل ریسک را تعیین کنید یا سود بگیرید. همچنین، می‌توانید نقاط ضعف و قوت معاملات خود را شناسایی کرده و آن‌ها را اصلاح کنید اما سوال این است که نمونه تحقق یافته یا تحقق نیافته PNL چیست. در زمینه معاملات سود و زیان به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

PNL محقق شده

وقتی معامله انجام و بسته شده باشد و سود و زیان در واقعیت حاصل شده باشد، به آن PNL محقق شده می‌گویند. شما در این بخش هم اطلاعات سود و هم زیانی که اتفاق افتاده را به دست می‌آورید تا بفهمید که استراتژی معاملاتی موثر است یا خیر.

PNL تحقق نیافته

سود و زیانی که از یک معامله باز حاصل می‌شود را به‌عنوان PNL تحقق نیافته می‌شناسند که در این شرایط دارایی مورد نظر هنوز به فروش نرسیده و سود آن را دریافت نکردید. از آنجایی‌که، شما هنوز مالک دارایی مورد نظر هستید، این حالت تحقق نیافته روی آن سایه می‌افکند. این PNL بیانگر تفاوت بین قیمت خرید دارایی و ارزش فعلی بازار است.

اگر به عنوان یک پراپ تریدر در حال فعالیت هستید، حتما به یک شرکت معتبر برای دریافت سرمایه احتیاج پیدا خواهید کرد، برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

Pnl مخفف چیست؟

همانطور که گفته شد، PNL مخفف Profit and Loss و به معنی سود و زیان است. همانطور که از نام آن بر می‌آید، این شاخص با اعداد و ارقامی که در طی محاسبه در پایان معاملات به دست می‌آید، داده‌های دقیقی درباره سود و زیان شما در طول یک معامله یا در یک محدوده زمانی مشخص ارائه می‌دهد.

نحوه محاسبه PNL در معاملات مختلف

 

 

نحوه محاسبه PNL در معاملات مختلف

حالا که می‌‌دانید، PNL در ترید چیست، باید از نحوه محاسبه آن در معاملات مختلف هم سر در بیاورید تا بتوانید به شیوه موثر از آن بهره ببرید. به‌طور کلی این محاسبه در طی مراحل زیر انجام می‌شود:

  1. جمع‌آوری اطلاعاتی نظیر قیمت ورود، قیمت خروج و هزینه تراکنش
  2. مقدار PNL را برای هر معامله محاسبه کنید.
  3. مقدار PNL همه معاملات را جمع کنید تا سود و زیان کلی را به دست آورید.

در ا‌دامه نحوه محاسبه این شاخص را در انواع معاملات شرح داده‌ایم. کافیست، بر اساس نوع  معامله خود فرمول محاسبه را انجام دهید.

معاملات کوتاه مدت

وقتی پس از هولد کوتاه مدت تصمیم به معامله دارایی خود می‌گیرید یا با سرمایه‌ای که از صرافی دیگر قرض گرفته‌اید، به ترید می‌پردازید، به دنبال این هستید که از نوسان‌های کوتاه سود کرده و دارایی را در قیمت بالاتری به فروش برسانید. محاسبه PNL در چنین شرایطی به شرح زیر خواهد بود:

PNL معاملات کوتاه = مقدار بسته x (قیمت ورود _ قیمت خروج)

برای مثال؛ شما یک واحد از دارایی را با قیمت ۵۰۰۰ دلار می‌فروشید و در مدت زمان کوتاه با قیمت ۷۵۰۰ معامله را می‌بندید. در این شرایط PNL شما ۲۰۰۰ دلار منفی بوده که بیانگر زیان شماست.

PNL معاملات کوتاه = 1 * 7000 _ 5000

=

2000- دلار زیان تحقق یافته

معاملات طولانی مدت

وقتی شما به تجارت و هولد بلندمدت ارز دیجیتال می‌پردازید، در انتظار این هستید که ارزش آن افزایش پیدا کرده و از این طریق سود کنید. فرمول PNL برای این نوع معاملات عبارتند از؛

معاملات طولانی = مقدار بسته x (قیمت خروج – قیمت ورود)

برای مثال؛ از همان مقدار پیشین استفاده می‌کنیم. یعنی، فرض کنید که ۱ واحد از دارایی را به ارزش ۵۰۰۰ دلار خریداری کرده و با ۷۵۰۰ دلار می‌بندید. در این مثال، شما ۲۰۰۰ دلار سود خواهید کرد.

معاملات طولانی مدت = 1 * ( 5000_ 7000)

2000 دلار سود تحقق یافته

معاملات اهرمی

معامله یا تجارت اهرمی به شرایطی اطلاق می‌شود که شما برای سرمایه‌گذاری روی یک دارایی با ارزش بالا از صرافی‌ها یا پراپ‌های معتبر پول قرض می‌گیرید تا قدرت خرید بیشتری داشته باشید. در محاسبه PNL این معامله باید هزینه یا بهره وام و ضریب اهرم را هم در نظر بگیرید که به شکل زیر است:

PNL تجارت اهرمی = هزینه استقراض _ (اهرم * مقدار * قیمت ورود) _ ( قیمت خروج * مقدار * اهرم)

برای مثال؛ شما مبلغ ۱۰۰۰۰ دلار با سود ۱۰۰ دلار را از یک صرافی قرض می‌گیرید و زمانی که قیمت به ۱۵۰۰۰ دلار رسید، معامله را می‌بندید. برای محاسبه سود و زیان خود از روش زیر استفاده می‌کنید.

PNL تجارت اهرمی = 100 _ ( 10000 * 1) _ ( 15000 _ 1)

=

4900 دلار سود تحقق یافته

تفسیر نتایج PNL

 

تریدینگ ویو چیست و چه کاربردی دارد؟ TradingView یک ابزار کاربردی برای فعالیت های مالی و مناسب تریدرهاست، در مقاله دیگرمان به طور کامل به آن اشاره کرده ایم.

 

تفسیر نتایج PNL

حالا که می‌دانید روش محاسبه PNL در ارز دیجیتال چیست، باید نتیجه آن را به‌صورت داده‌های کاربردی تفسیر کنید. همانطور که گفته شد، اگر نتیجه منفی باشد، نشان‌دهنده ضرر بوده و عملکرد نامناسب را در بر می‌گیرد. در این شرایط شما باید استراتژی‌های خود را‌ ارزیابی کرده و آن را تبدیل به سود و نتایج مثبت کنید.

PNL مثبت هم نشان‌دهنده عملکرد موفق و سود بالقوه‌ بوده که از برنامه‌ریزی مناسب حکایت دارد و باید آن‌ها را تقویت کرد. شما همچنین، با مقایسه و بررسی نسبت ریسک به پاداش و نظارت بر کاهش هزینه‌ها می‌توانید عملکرد خوبی در معاملات اهرمی هم داشته باشید. این شاخص به خوبی نشان می‌دهد که کنترل عاطفی بسیار مهم بوده و اقدامات تکانشی تاثیرات منفی در پی دارند و باید اصلاح شوند.

 

حتما بخوانید: اسیلاتور چیست

 

نتیجه گیری

برای افزایش سود و کاهش زیان باید در ابتدا آن‌ها را به درستی اندازه‌گیری کرده و راهکارهای مناسب را پیدا کنید. PNL یک شاخص محاسباتی کامل برای بررسی سود و زیان به شمار می‌رود که در هر نوع از معامله به شکل متفاوتی به دست می‌آید. در این مطلب، PNL چیست یا اینکه PNL مخفف چیست، پاسخ دادیم و نحوه محاسبه آن در انواع شرایط معاملاتی را شرح دادیم. امیدواریم که این اطلاعات برای شما مفید و کاربردی باشد تا بتوانید عملکرد معاملاتی خود را مورد سنجش و بهبود قرار دهید.

نویسنده: مهدی بصیری
من مهدی ام و حدود 7 ساله که تو حوزه ترید و فارکس فعالیت می‌کنم، از اونجایی که عاشق ترید و تولید محتوا توی این حوزه بودم، شروع به نوشتن محتوا کردم تا بتونم کمکی هر چند کوچک به یادگیری دیگران کنم.

مقاله رو دوست داشتی؟

نظرت چیه؟

کپی شد

https://aryainvestor.com/pnl-in-digital-currencies/
5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
29 نظرات
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها