اسیلاتور مانند اندیکاتور یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال به شمار میرود که از طریق ایجاد باندهای بالا و پایین بین دو مقدار که در وضعیت شدید قرار دارند، نوسان می کند. این شاخص که بهعنوان نوسانگر هم شناخته میشود، برای نقاط ورود به معاملات کوتاه مدت مورد استفاده قرار میگیرند. در این مطلب، قصد داریم به این موضوع که اسیلاتور در تحلیل تکنیکال چیست، پاسخ دهیم و نحوه استفاده از آن برای تعیین استراتژی معاملاتی را شرح دهیم. پس، تا پایان با ما همراه باشید.
منظور از اسیلاتور چیست؟
اسیلاتور یا نوسانگر یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال محسوب میشود که توسط معاملهگران و با هدف شناسایی نقاط مناسب خرید و فروش پس از هولد کوتاه مدت ارز دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد تا افراد از طریق حرکات و روندهای کوچک سود کنند. این ابزارها خصوصا در بازارهای جانبی یا راکد که روند مشخصی در آن وجود ندارد، به درد میخورد. این ابزار در کنار شاخصهای دیگری چون میانگین متحرک تفسیر درستی از شکست یا معکوسشدن روند داراییهای مختلف ارائه میدهد. بنابراین؛ اگر نیاز به پیشبینی و درک صحیح از روند آتی بازارها دارید و میخواهید نقاطی که ارزش بسیار بالا یا بسیار پایین دارند را برای فرآیند خرید و فروش ارز دیجیتال شناسایی کنید، بهترین کار استفاده از اسیلاتور خواهد بود.
در این شرایط، وقتی ارزش یک ارز بیش از اندازه بالا میرود، میتوانید نتیجه بگیرید که معاملهگران زیادی آن را خریدهاند و اگر شاهد افت قیمت بسیار زیادی بودید، این نتیجه را میگیرید که افراد زیادی در حال فروش آن هستند. با توجه به این نکات میتوانید عکسالعمل مناسبی نشان دهید که شما را از ریسک و خطر دور کرده و به کسب سود نزدیک کند.
پراپ ترید Aryainvestor روشی موثر برای دریافت سرمایه و کسب درآمد است، اگر با آن آشنایی ندارید میتوانید با شماره 02191694681 تماس حاصل فرمایید و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
معرفی انواع اسیلاتور به زبان ساده
اسیلاتورها مانند اندیکاتورها انواع مختلفی دارند (جهت آشنایی با اینکه اندیکاتور چیست مقاله دیگر ما را بخوانید) اما رایجترین انواع اسیلاتور را در ادامه قرار دادهایم.
شاخص قدرت نسبی یا RSI
این شاخص که جزء شاخصهای مومنتوم قرار میگیرد، برای تعیین کمیت سرعت و نوسانات قیمت به کار گرفته میشود. اگر مقدار این شاخص بالای ۷۰ باشد، بیانکننده خرید بیش از حد است که در نهایت نتیجهای جز اصلاح قیمت نخواهد داشت. در مقابل، اگر مقدار این شاخص کمتر از ۳۰ باشد، بهعنوان فروش بیش از حد در نظر گرفته میشود که باعث بازگشت قیمت خواهد شد. وقتی از این اعداد و ارقام استفاده میکنید، میتوانید با احتمال ۷۰ درصد پیشبینی درستی داشته باشید.
واگرایی میانگین متحرک همگرایی یا MACD
این شاخص فنی در تعیین ورودی بهینه و مناسب برای خرید و فروش نقش اساسی دارد. این شاخص تفاوت بین دو میانگین متحرک نمایی را محاسبه کرده و با یک خط سیگنال مورد مقایسه قرار میدهد. هنگامی که مقدار آن از خط سیگنال بالاتر باشد، روند صعودی و اگر پایینتر باشد، روند نزولی را نشان میدهد.
نوسانگر تصادفی یا Stochastic
این مدل از انواع اسیلاتورها نوعی شاخص حرکتی به شمار میرود که قیمت بستهشدن معامله در یک ارز خاص را با محدودهای از قیمت همان ارز در طول مدت زمان مشخص مقایسه میکند تا دادههایی برای پیشبینی آتی آن به شما بدهد. این نوسانگر هم با کمک سایر شاخصها در تعیین نقطه ورود و خروج نقش دارد.
نرخ تغییر یا ROC
این شاخص هم مانند نمونههتی قبلی حرکت قیمت را مورد بررسی قرار میدهد. با این تفاوت که در این شاخص قیمت فعلی و تعداد معینی از روندهای قبلی با یکدیگر مقایسه میشوند. این شاخص در مقابل صفر قرار میگیرد و اگر تغییرات قیمت رو به افزایش باشد، جهت آن رو به بالا و اگر در حال کاهش باشد، جهت آن رو به پایین خواهد بود. این نشانگر برای شناسایی واگراییها مناسب است.
جریان پول یا MFI
این نوسانگر که بین صفر تا صد در حرکت است، نوعی ابزار فنی محسوب میشود که سیگنالهای خرید یا فروش بیش از حد را با کمک دادههای قیمت و حجم نشان میدهد. برخلاف سایر انواع اسيلاتور این شاخص برای مقایسه از قیمت و حجم استفاده میکند.
آیا با استراتژی های معاملاتی در فارکس آشنایی کامل دارید؟ اگر اطلاع ندارید، پیشنهاد میکنیم مقاله دیگر ما را حتما بخوانید.
نحوه استفاده از اسیلاتور
برای استفاده خوب از اسیلاتورها باید چند مرحله را پیش ببرید تا از طریق تحلیل درست، سود خوبی به دست بیاورید.
- اول؛ همیشه تجزیه و تحلیل خود را از طریق چند تایم فریم انجام دهید؛ زیرا این یک استراتژی محسوب میشود که در آن یک معامله گر به بازههای زمانی مختلف نگاه می کند و از این راه بینش کاملی نسبت به ارزش یک دارایی به دست میآورد. همانطور که متوجه خواهید شد، یک دارایی میتواند در نمودار روزانه در سطح فروش بیش از حد باشد و در نمودار دیگر در نقطه خنثی قرار گیرد. بنابراین؛ انجام این نوع آنالیز به شما در فیلتر کردن خطاهای احتمالی کمک میکند.
- دوم، فقط روی چند نوسانگر تمرکز کنید. از آنجایی که نوسانگرهای زیادی وجود دارد، همیشه باید روی یک یا دو نوسانگر در هر نمودار تمرکز کنید. استفاده بیش از حد از آنها، قضاوت شما را در مورد وضعیت مبهم میکند. به این ترتیب، مهارت خود را برای استفاده از یک یا دو نوسانگر افزایش دهید.
- سوم، همیشه وضعیت گسترده بازار را در نظر بگیرید. اگر بازار در شرایط فروش گستردهتر است، سهم کمتری خریداری کنید و بالعکس.
نتیجه گیری
اسیلاتورها نوعی از ابزارهای تکنیکال و ریاضی ارزشمند در حوزه ترید و سرمایهگذاری به شمار میروند که دادههای مفیدی را در اختیار شما قرار میدهند. اگر نیاز به شناسایی نقاط عطف و بالقوه برای خرید و فروش دارید، استفاده از آن را به شما پیشنهاد میکنیم. در این مطلب به این سوال پاسخ دادیم که اسیلاتور چیست، چه انواعی دارد و چگونه استفاده میشود. شما با کمک این راهنما میتوانید طبق اهداف و نیازهای خود از این ابزار در کنار ابزارهای دیگر استفاده کرده تا نتایج دلخواه را به دست بیاورید.