گوگل فایننس یکی از ابزارهای به کار گرفته شده توسط گوگل محسوب میشود که امکان استفاده از اطلاعات مالی و اقتصادی را فراهم میکند. این پلتفرم برای تریدرها بسیار کاربردی بوده و از آن برای بررسی تاریخچه قسمت یک دارایی و سایر اطلاعات مهم استفاده میکردند. اگر میخواهید بدانید که گوگل فایننس چیست و چه قابلیتهایی دارد، با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.
تاریخچه گوگل فایننس
در ابتدا، در سال ۲۰۰۶ گوگل فایننس ابزاری بود که به توسعهدهندگان اجازه میداد به داده های Google Finance از جمله قیمت سهام، شاخصهای بازار، نرخ ارز و داده های تاریخی بازار دسترسی داشته باشند. در حالی که Google دیگر یک API عمومی رسمی از طریق Google Finance ارائه نمیدهد، بسیاری از توسعه دهندگان همچنان از راه حلهای موجود یا API های شخص ثالث برای واکشی داده های مشابه استفاده می کنند.
نسخه اولیه Google Finance API یک راه ساده برای ادغام دادههای مالی در وب سایتها، برنامهها یا ابزارهای تحلیلی ارائه میدهد. در حالی که دیگر به شکل اصلی خود عمل نمیکند، درک تاریخچه و جایگزین های موجود برای کسانی که به داده های بازار مالی در پروژه های خود نیاز دارند، کلیدی است.
پس از مدتی، این پلتفرم با ابزارهای دیگر گوگل مثل گوگل شیت، دستیار گوگل و جستجوی گوگل ادغام شد تا اطلاعات را به صورت دستهبندی در اختیار مخاطبان خود قرار دهد و با یک سرچ ساده به آن دسترسی داشته باشند.
گوگل فایننس چیست؟
Google Finance یک پلتفرم داده محور مالی محسوب میشود که در آن مظنه داراییها، اخبار، نمودارها و تجزیه و تحلیل در زمان واقعی را برای سهام، صندوقهای سرمایهگذاری متقابل، ETF، ارزهای دیجیتال و سایر ابزارهای مالی ارائه میدهد. این پلتفرم یک رابط کاربر پسند و ابزارهای مختلفی را ارائه میدهد تا به شما کمک کند از آخرین روندهای بازار مطلع شوید و تصمیمات سرمایه گذاری آگاهانه بگیرید.
نحوه استفاده از گوگل فایننس
برای استفاده از Google Finance، به یک حساب Google نیاز دارید. اگر حساب گوگل ندارید، میتوانید به صورت رایگان یک حساب کاربری ایجاد کنید. سپس، با استفاده از مراحل زیر میتوانید به امکانات این پلتفرم دسترسی داشته باشید.
- به Google Finance دسترسی پیدا کنید: مرورگر وب خود را باز کنید و به Google Finance بروید و این آدرس را جستجو کنید: Google finance
- سهام یا ابزارهای مالی خاص را جستجو کنید: در نوار جستجو در بالای صفحه، نماد نشانگر، نام شرکت یا شناسه دیگر ابزار مالی مورد نظر خود را وارد کنید.
- نقل قولها و نمودارها را در زمان واقعی مشاهده کنید: بخش اصلی صفحه نقلقولها، نمودارها و اخبار بیدرنگ ابزار مالی انتخابشده را نشان میدهد. بخش مظنه قیمت فعلی، تغییر در قیمت، ارزش بازار و سایر معیارهای مالی کلیدی را نشان می دهد. بخش نمودار حرکت های تاریخی قیمت را نشان می دهد و به شما امکان تجزیه و تحلیل روندها و شناسایی الگوها را می دهد.
- اخبار و تحلیل ها را کاوش کنید: برگه News جریانی از مقالات و تحلیل های خبری مرتبط مرتبط با ابزار مالی انتخاب شده را ارائه می دهد. برگه تجزیه و تحلیل گزارش های عمیق، بینش کارشناسان و پیش بینی های مالی شرکت یا دارایی را ارائه می دهد.
- ابزارهای مالی چندگانه را مقایسه کنید: از ویژگی «مقایسه» برای افزودن و مقایسه حداکثر سه ابزار مالی در کنار هم استفاده کنید. این به شما امکان می دهد عملکرد، ارزش گذاری و سایر معیارهای آنها را نسبت به یکدیگر تجزیه و تحلیل کنید.
- فهرست های نظارت و هشدارها را تنظیم کنید: فهرستهای نظارتی ایجاد کنید تا عملکرد چندین ابزار مالی را در طول زمان پیگیری کنید. هشدارهای قیمت را برای دریافت اعلان زمانی که قیمت یک ابزار خاص به سطح معینی می رسد تنظیم کنید.
- دسترسی به ویژگیهای اضافی: برای دسترسی به ویژگیهای اضافی مانند ردیاب نمونه کارها، تقویمهای اقتصادی و مبدلهای ارز، گزینههای منو در بالای صفحه را کاوش کنید.
- از ابزارهای پیشرفته استفاده کنید: برای تجزیه و تحلیل مالی پیشرفته تر، از ابزارهای ترسیم داخلی Google Finance، شاخص های فنی و بارگیری داده های مالی استفاده کنید.
مزایا و معایب گوگل فاینانس
این پلتفرم که توسط گوگل راهاندازی شدهاست، مزایا و معایب خاص خود را دارد که در ادامه، از این دو حیث مورد بررسی قرار میدهیم. مزایای گوگل فاینانس عبارتند از:
این پلتفرم مزایای زیادی دارد که شامل موارد زیر است.
- دنبال کردن قیمت داراییها: Google Finance قیمت سهام در زمان واقعی را برای سهام معامله شده در صرافی های بزرگ در سراسر جهان ارائه می دهد. شما میتوانید قیمت هر سهم را ردیابی کنید یا یک لیست پیگیری برای ردیابی قیمت سهام چندگانه ایجاد کنید.
- مشاهده تاریخچه قیمتی دارایی مورد نظر: گوگل فاینانس به شما امکان میدهد تا قیمت های تاریخی سهام را تا 10 سال مشاهده کنید. این میتواند برای تجزیه و تحلیل روندها و تصمیم گیری های سرمایه گذاری مفید باشد.
- اطلاع از اخبار مالی: Google Finance شرح اخبار مالی را از منابع مختلف جمعآوری میکند، بنابراین میتوانید از آخرین اخباری که میتواند بر سرمایهگذاریهای شما تأثیر بگذارد، به روز باشید.
- تجزیه و تحلیل صورت های مالی: گوگل فایننس دسترسی به صورتهای مالی را برای شرکت های سهامی عام فراهم می کند. این میتواند برای ارزیابی سلامت مالی یک شرکت و تصمیم گیری برای سرمایه گذاری مفید باشد.
- ایجاد نمودارهای سفارشی: این پلتفرم گوگل به شما امکان میدهد تا نمودارهای سفارشی را برای ردیابی قیمت سهام، مقایسه شرکت های مختلف و تجزیه و تحلیل روند ایجاد کنید.
- تنظیم هشدارها: میتوانید هشدارهایی را تنظیم کنید تا زمانی که قیمت سهام به یک سطح مشخص میرسد، یا زمانی که اخباری درباره شرکتی که به آن علاقه دارید، به شما اطلاع میدهند.
معایب گوگل فایننس
با وجود مزایایی که ذکر شد، این ابزار معایب خاص خود را هم دارد که عبارتند از:
- عدم امکان تحلیل پیشرفته: این ابزار با وجود اطلاعات ارزشمندی که ارائه میدهد، فاقد بخشهای ویژه برای تحلیل پیشرفته هستند که سایر پلتفرمهای اختصاصی مثل متاتریدر در اختیار کاربران خود قرار میدهند. همچنین، امکان نمایش نمودارهای پیشرفته را هم ندارند و اطلاعات را به سادگی نمایش میدهند. (همچنین اگر نمیدانید ” متاتریدر چیست؟ ” مقاله دیگر ما را بخوانید)
- دادههای محدود از بازار جهانی: با وجود اینکه، google finance اطلاعاتی از ارزهای دیجیتال را ارائه میدهد اما این اطلاعات بسیار محدود و تنها درمورد داراییهای خاص هستند. بنابراین؛ برای تریدرهایی که میخواهند خارج از بازارهای اصلی ترید کنند، چیزی در بر نخواهد داشت.
- گزینههای محدود برای سفارشیسازی: اگر شما بهدنبال سفارشیسازی پیشرفته این پلتفرم هستید، باید بدانید که چنین امکاناتی در آن وجود ندارد. یعنی برعکس سایر پلتفرمهای معاملاتی که میتوانید براساس علاقه و سلیقه خود آن را سفارشی کنید، گزینههای این پلتفرم برای سفارشیسازی بسیار کم است.
نتیجه گیری
Google finance شرح ابزار معاملاتی است که توسط گوگل و برای راحتی کار تریدرها روی کار آمد. این پلتفرم از آن زمان تاکنون تغییرات متفاوتی داشته که باعث افزودن قابلیتهایی به آن شده است.
با این وجود، ویژگیهای پیشرفتهای که تریدرهای حرفهای به دنبال آن هستند، در این ابزار یافت نمیشود. در این مطلب، به این موضوع پرداختیم که گوگل فایننس چیست، چه مزایا و معایبی دارد و چگونه میتوان از آن استفاده کرد. امیدواریم که این اطلاعات برای شما مفید و کاربردی باشد.