پوزیشن سایز یا اندازه موقعیت یکی از مفاهیم بسیار مهم برای تریدرها به شمار میرود که کمتر کسی توجه لازم را به آن دارد. پوزیشن سایز بیانگر مقدار مشخصی از دارایی است که قصد خرید یا فروش آن را دارید. اندازه و پوزیشن سایز در تعیین استراتژیهای مختلف اهمیت زیادی دارد؛ زیرا با مفاهیمی چون قیمت ورود یا سطح توقف ضرر گره خورده و برای رسیدن به سود بیشتر و زیان کمتر به شما کمک خواهد کرد. در این مطلب، قصد داریم، محاسبه پوزیشن سایز در فارکس و کاربرد و مزایای آن را شرح دهیم. پس، تا پایان با ما همراه باشید.
پوزیشن سایز چیست؟
مدیریت ریسک یک جنبه مهم در پراپ تریدینگ میباشد. پوزیشن سایز یا Position size به مقدار ارزشی که قصد معامله آن را دارید، اطلاق میشود. یعنی، چند دلار را میخواهید برای یک معامله خرج کنید. به عنوان یک تریدر باید از این مقدار برای تعیین ریسک استفاده کنید تا ضرر و زیان احتمالی را کاهش داده و بازده عملکرد خود را به حداکثر برسانید که سوددهی بیشتری به دست بیاورید.
با وجود اینکه، پوزیشن سایز در هر کسب و کار و بازار مالی کاربرد دارد اما بیشتر از سایر موارد در فارکس و معاملات ارز دیجیتال نقش خواهد داشت. همچنین، اندازه موقعیت یا محاسبه پوزیشن سایز فارکس منجر به تعیین مقدار صحیح واحدها برای خرید یا فروش یک جفت ارز است. از جمله عوامل و اجزای تعیین کننده برای محاسبه پوزیشن سایز فارکس عبارتند از:
- مانده حساب و دارایی نقدی شما
- جفت ارزی که اکنون آن را معامله میکنید
- درصد ریسک شما از کل حساب نقدی خود
- توقف ضرر در پیپ
- نرخ تبدیل جفت ارز
با در دست داشتن این اطلاعات میتوانید به راحتی محاسبه را انجام دهید.
کاربرد پوزیشن سایز در فارکس
برای اینکه بدانید، محاسبه پوزیشن سایز چه کمکی به شما میکند، باید به این نکته اشاره کنیم که برای مدیریت داراییهای خود نیاز به آنالیز دقیق وضعیت خود دارید. پوزیشن سایز هم به تریدرهای حرفهای و هم تازه کار کمک میکند تا ریسک معاملات خود را تحت کنترل داشته باشند. به طور کلی، کاربرد پوزیشن سایز فارکس عبارتند از:
- تعیین نقدینگی خالص و مقدار تحمل ریسک: برای اینکه بتوانید از همان ابتدا وضعیت را تحت کنترل داشته باشید، نقدینگی خالص در زمان فعلی را محاسبه کنید. این به شما کمک میکند تا بدانید، چه مقدار نقد یا قابل تبدیل از سرمایه را دارید. پس از آن، با توجه به مقدار سرمایه میتوانید درصد ریسک را تعیین کنید تا ضرر و زیان زیادی به وجود نیاید. طبق آمارها، اکثر تریدرها برای مدیریت ریسک تنها ۱ الی ۲ درصد از سرمایه خود را مورد معامله قرار میدهند.
- تعیین قیمت ورودی و ضرر: یکی دیگر از کاربردهای اصلی پوزیشن سایز، تعیین قیمت ورود برای خرید یا فروش یک دارایی محسوب میشود. همچنین، با اطلاع از اندازه معامله میتوانید دستور Stop Loss را تعیین کنید تا در شرایط ضروری به طور خودکار معامله بسته شود. تفاوت بین قیمت ورود و توقف ضرر در مشخص کردن مقدار ریسک هر دارایی نقش اساسی دارد.
منبع: Blueberrymarkets.com
جهت مشاهده بهترین پراپ تریدینگ برای ایرانیان کلیک کنید.
انواع پوزیشن سایز چیست؟
به عنوان یک تریدر با انواع اصطلاحات مهم باید آشنایی کافی داشته باشید، Position-Size یکی از مفاهیم مهم است که در انواع مختلف تقسیم میشود که عبارت اند از:
نوع پوزیشن سایز | توضیحات | مزایا | معایب |
پوزیشن ثابت | مقدار ثابتی برای هر معامله در نظر گرفته میشود. | ساده و آسان برای اجرا ✔️ | ممکن است باعث نادیدهگرفتن مدیریت ریسک شود. ❌ |
درصد ثابت از سرمایه | درصدی از کل سرمایه برای هر معامله تخصیص داده میشود. | کنترل ریسک بهتر در شرایط مختلف ✔️ | ممکن است در حسابهای کوچک سود کمتری ایجاد کند. ❌ |
براساس ریسک ثابت | پوزیشن سایز براساس مقدار ریسکی که معاملهگر حاضر است متحمل شود (مثل فاصله تا حد ضرر) تعیین میشود. | متناسب با سطح ریسک هر معامله ✔️ | نیازمند محاسبات پیچیدهتر در هر معامله است. ❌ |
پوزیشن سایز متغیر | بر اساس فاکتورهای متغیر مثل اعتماد به معامله، شرایط بازار یا سیستم معاملاتی تغییر میکند. | انعطافپذیری بالا ✔️ | ممکن است به تصمیمات احساسی منجر شود. ❌ |
نحوه محاسبه پوزیشن سایز در فارکس
قطعا تاکنون اطلاعات مختصری درباره محاسبه پوزیشن سایز در فارکس به دست آوردهاید. در ادامه، این پروسه را به صورت مرحله به مرحله ذکر کردهایم.
مرحله اول: ریسک خود را در هر معامله مشخص کنید
در قدم اول باید براساس تواناییها و تحمل ریسک خود، این موضوع را مشخص کنید که قصد ریسک روی چه مقداری از سرمایه خود را دارید. مثلا؛ اگر بخواهید ۱ درصد از سرمایه ۱۰.۰۰۰ دلاری خود را ریسک کنید، در هر معامله باید ریسک ۱۰۰ دلار را قرار دهید.
مرحله دوم: ریسک هر دارایی را محاسبه کنید
اگر قصد خرید دارایی خاصی را دارید، در این مرحله باید مقدار Stop Loss را از قیمت ورود به معامله کسر کنید. اگر هم، معامله شما فروش است، باید روش معکوس را در پیش بگیرید. یعنی، قیمت ورود را از استاپ لاس کم کنید. رقمی که به دست میآورید، بیانگر ریسک شما به ازای هر سهم از دارایی خواهد بود.
مرحله سوم: پوزیشن سایز را محاسبه کنید
در پایان، برای اینکه پوزیشن سایز در فارکس را بهدرستی محاسبه کنید، ریسک کلی هر معامله را تقسیم بر ریسک هر سهم کنید. نتیجهای که به دست میآورید، بیانگر تعداد یا واحدهای دارایی است که قصد فروش یا خرید آن را دارید.
برای مثال؛ تصور کنید که قصد خرید دارایی را دارید که ارزش آن ۵۰ دلار بوده و Stop Loss آن هم ۴۵ دلار است. همچنین، بر اساس سرمایه کلی خود، میخواهید نهایتا ۵۰۰ دلار بر این معامله ریسک کنید. در این شرایط، ریسک هر سهم برابر با ۵ دلار است. پس، اگر ۵۰۰ را بر ۵ تقسیم کنیم، پوزیشن سایز، برابر با ۱۰۰ دلار خواهد بود.
مزایای تعیین پوزیشن سایز
هدف هر تریدری، در وهله اول محافظت از سرمایه خود و تلاش برای افزایش آن است. تریدرهایی که اهل ریسک زیاد هستند و اغلب سرمایه خود را در معرض ضررهای بزرگ قرار میدهند، به طور بالقوه در معرض از دست دادن کل سرمایه یا حضور در معاملات ناموفق قرار دارند. بدون سرمایه، هیچکس نمیتواند به تجارت و معامله در بازار ارز دیجیتال بپردازد.
بنابراین، پوزیشن سایز در فارکس یک جنبه حیاتی در ترید و سرمایه گذاری محسوب میشود. با تعیین دقیق میزان سرمایه برای تخصیص به هر معامله، تریدرها این قابلیت را دارند تا با موفقیت ریسک را مدیریت کرده و با کنترل بیشتر در جهت اهداف مالی خود گام بردارند. از جمله مزایای اصلی پوزیشن سایز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پوزیشن سایز فارکس این امکان را به تریدرها میدهد تا ریسک خود را با توجه به نقدینگی و تحمل ریسک خود محدود کرده و از ضرر بیش از حد جلوگیری کنند.
- پوزیشن سایز باعث افزایش بازدهی و پاداش و سود بیشتر میشود.
- با محاسبه پوزیشن سایز میتوانید، اثرات احساسات و هیجانات را بر معاملات خود کم کرده و همه چیز را به شکل قانونی و منظم پیش ببرید.
- از جمله مزایای پوزیشن سایز، انعطافپذیری آن است که با هر شرایط و هر تریدری تطبیق مییابد.
فرمول محاسبه پوزیشن سایز فارکس
زمانی که تمام محدودیتهای ریسک، ریسک پیپ و ارزش پیپ مشخص شد، تعیین اندازه پوزیشنی که باید هنگام معامله به آن متوسل شد، بسیار آسانتر میشود.
اندازه پوزیشن ایده آل همیشه بدین ترتیب خواهد بود:
پیپ های در معرض خطر x ارزش پیپ x لات های معامله شده = مقدار در معرض خطر
بیایید فرض کنیم شخصی 5000 دلار در یک حساب معاملاتی دارد و مایل نیست بیش از 1٪ در معامله ریسک کند. حداکثر میزان ریسک در هر معامله 50 دلار خواهد بود.
به طور مشابه، اگر آنها EURUSD معامله می کنند و پوزیشن خرید را در 1.2346 باز می کنند و توقف ضرر را روی 1.12336 قرار می دهند، 10 پیپ (پیپ در معرض خطر) ریسک می کنند. اگر آنها در لات های دقیقه معامله می کنند، هر حرکت پیپ 1 دلار (ارزش پیپ) ارزش دارد. بنابراین، لات های معامله شده عبارتند از:
پیپ یک ریسک x ارزش پیپ x لات های معامله شده = مقدار در معرض خطر = 10 x 1 دلار x لات های معامله شده = 50 دلار
لات های معامله شده = 50 دلار / 10 دلار = 5 لات
هنگام معامله با لات های کوچک، 5 لات به 50000 واحد (5 در 10000) تبدیل می شود.
این بدان معناست که معاملهگر باید یک معامله با اندازه پوزیشن 50000 واحد یا کمتر را در EURUSD قرار دهد تا در پارامترهای ریسک خود باقی بماند.
نتیجه گیری
پوزیشن سایز یک تعداد کل واحدهای دارایی خریداری شده یا فروخته شده توسط یک تریدر در معامله محسوب میشود. اندازه موقعیت یک مفهوم کلیدی در بازارهای مالی و فارکس به شمار میرود تا بهطور دقیق به تعیین ریسک و مقدار سرمایه دخیل برای معاملات بپردازید.
محاسبه پوزیشن سایز فارکس مانند یک معیار کلی عمل میکند که با هر مقدار سرمایه و اندازه معاملاتی تطبیق پیدا کرده و شما را در دستیابی به سود بیشتر یاری میکند. در این مطلب، به تعریف این معیار، نحوه استفاده از آن و مزایای این روش محاسباتی پرداختیم تا مثل یک کلید و راز موفقیت برای نتایج پرسود و ارزشمند در فارکس از آن بهره ببرید. امیدواریم که این نکات برای شما مفید و کاربردی باشند.